Ürgüp Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kapadokya Balon Festivali 4-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Bölgede faaliyet gösteren 22 balon firmasının katıldığı festivalde Ece Seçkin, Derya Uluğ, İkilem ve Sakiler sahne alacak.

Festivalle ilgili basın toplantısı düzenleyen Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, festivalin bölgeye ekonomik, sosyal ve uluslararası anlamda katkı sağladığını söyledi.

Festivalin perşembe günü kortej yürüyüşü ile başlayacağını belirten Aktürk, 4 gün boyunca konserler ve night glow gösteriyle festivale katılanların unutulmaz anlar yaşayacağını söyledi.

Festivalin hem Kapadokya’ya hem de Ürgüp’e katkı sağlayacağını aktaran Aktürk, “Ürgüp’ümüzün tanıtımına, bölgemizin tanıtımına katkı sunacağına inandığımız güzel bir festival olacak. Amacımız ilçemizin asli unsurlarını ötelemeden, vatandaşımızın refah düzeyini yükseltecek çalışmaları önceliğimize alarak, festivallerin bölgemizin tanıtımına sağladığı katkının bilinciyle çalışmaya gayret ediyoruz.” dedi.

“ÇOK YOĞUN KATILIM OLACAK”

Festivalin bölgenin tanıtımına ulusal ve uluslararası anlamda katkı sunacağına inandığını kaydeden Aktürk, “Bu festivaller bölgenin ekonomik düzeyine, sosyal düzeyine ve en önemlisi de ulusal ve uluslararası anlamda ilçemizin ve bölgemizin tanıtıldığı güzel günler oluyor. Umut ediyorum ki çok yoğun bir katılım olacak. Akşamları night glow gösterileri ile sanatçılarımızın vereceği konserlerle 4 gün coşku içerisinde yoğun bir katılımla bu festivali hayata geçireceğiz. Bölgemiz tarihsel güzellikleri ile ender ve benzersiz coğrafyaya sahip bir bölge. Bu bölgenin de en önemli aktivitelerin başında balon geliyor. Biz şunu önemsiyoruz. Bölgenin güzelliklerini göremeye insanlar gelsin ama geldikleri anda hem yeryüzüyle hem gökyüzüyle bütünleşecek aktiviteleri de bu bölgede kaldıkları süre içerisinde yaşasınlar istiyoruz.  Bu anlamda da balon aktivitesi şuan dünyanın ticari hacim anlamında en yoğun uçuşların olduğu bölge bizim bölgemiz.” diye konuştu.

ÜRGÜP’TE PEŞ PEŞE FESTİVALLER YAPILACAK

3 ay boyunca çeşitli festivallere ev sahipliği yapacaklarını vurgulayan Aktürk, “Ağustos ayında balon festivalimizi hayata geçiriyoruz. 9-10-11 Eylül’de de bu yıl 50’incisini organize edeceğimiz, şehrimizin nişanesi olarak kutlayacağımız yarım asır dalya diyeceğimiz Bağ Bozumu Festivali’mizi hayata geçireceğiz. Ondan sonra da ekim ayında 70’e yakın ülkenin sporcularının katılım sağladığı gene Cappadocia Ultra-Trail yarışlarına ev sahipliği yapacağız. Bu önümüzdeki 3 ay boyunca bölge yoğun insan ziyaretçisi ile ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda doya doya zenginliğe kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısına Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici ile Nevşehir’de görev yapan gazeteciler katıldı.