"Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali", Türk Halk Müziği sanatçıları Umut Sülünoğlu ve Uğur Önür konseriyle sona erdi.

Ankara Diriliş Oğuzhan Mehteran ekibi eşliğinde geçit töreniyle başlayan ve 6 konuk ülkeden 360 kişinin katılımıyla gerçekleşen festivalde ülkeler, kendilerine özgü yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Festivale, çok sayıda Ortahisar halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi.

ORTAHİSAR YİNE DEV BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTI

Kapadokya'nın merkezi Ortahisar’da belediyenin organizasyonu ve ev sahipliğinde, Ankara Yenimahalle Sanat Kültür Gençlik ve Spor Kulübü işbirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın maddi katkılarıyla düzenlenen “7.Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali"nin ikinci gününe AK Parti Nevşehir İl Başkan Yardımcısı Serhat Sonugelen, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman, Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, Nevşehir Meteoroloji İl Müdürü Ertuğrul Tükenmez, Ankara Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ziya Ağca, Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Afrin gazisi Zeki Didinmez, Acıgöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Çakar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ortahisar Kalesi önündeki Tepebaşı Meydanı’nda gerçekleşen festivale katılan konuk ülkeler geleneksel kıyafetleri içerisinde, kendilerine özgü çalgılar eşliğinde sergiledikleri gösterilerle izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Ekiplerin sergiledikleri birbirinden güzel performansların ardından Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, festivalin organizatörü Yeni Mahalle Sanat Kültür ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ferah Akça'ya teşekkür ederken, festivale katılan tüm konuk ülke ekiplerine de çeşitli hediyeler takdim etti.

KONSERE KATILANLAR UNUTULMAZ BİR AKŞAM YAŞADI

Festivalin finalinde sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçılarından kabak kemane ustası Uğur Önür ve bağlama virtüözü Umut Sülünoğlu İkilisi verdiği muhteşem konser ile Ortahisarlılara unutulmayacak bir gün yaşattı.

Türk Halk Müziği’nin sevilen parçalarını seslendiren sanatçılar konser sonunda oyun havalarıyla festivale katılanları eğlendirdi.

Konserin sonunda Ortahisar Belediye Başkanı Ateş, sahneye davet ettiği Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk ile birlikte sanatçılara plaketlerini takdim etti.

Katılımcılar, tescilini yaparak Kapadokya'nın merkezini Ortahisar'a taşıyan Belediye Başkanı Ateş'i, turizmin yanında kültürel değerler ve etkinliklerde de iddiasını ortaya koyduğu festival için teşekkür etti.