Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul seçildiği günden bu yana önem verdiği işlerden olan estetik görünüm ve yayalaştırma projesi için çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Bul bu kapsamda sosyal medya hesabın yaptığı paylaşımda, Ürgüp Belediye Meclisinde yayalaştırma çalışmalarının en temel alt yapı sorunlarından birinin daha çözüme kavuşması yönünde kararlar alındığını belirtti.

UYGULAMA 17 KASIM İTİBARIYLA BAŞLIYOR

Paylaşımında, ilçeye gelen ziyaretçilerin rahatça kaldırımda gezebilmesi gerektiğini söyleyen Bul, “Konu Ürgüp Belediye Meclisinde ele alındı ve tüm partilere ait meclis üyelerinin oy birliği ile karar alındı, kriterler belirlendi.” dedi.

Belediye Meclisinde alınan kararlar şu şekilde: “Asgari genişliği 1,5 metre olan kaldırımlara işgaliye verilmemesi, kaldırım genişliği 1,5 metreyi geçen dükkan önlerine, kaldırım ölçüsünün 1/3’ü oranında ve sadece dükkan önünde olmak üzere işgaliye izni verilmesi (kaldırımın yola bakan kıyısında olmayacak), sergilenen ürünlerin yaya geçişinde, ziyaretçilerin vücutlarına temas etmeyecek şekilde yükseğe asılması (yerden en az 2,30 metre de sergilen eşyanın alt kısmının olması), kaldırım içerisine sadece dükkan önünde sergilenen ticari eşyalar dışında, masa, sandalye, piknik masası vb. gibi eşyalar konulmaması.”

Ürün sergilenecek tezgahların malzeme ve renklerinin de Belediye Estetik Komisyonu tarafından bir standart belirleneceğini ve belirli bir süre içerisinde bu standarda getirilmesi bekleneceğini aktaran Başkan Bul, “Farklı renk, malzeme ve boyut kullanılmayacaktır. 17 Kasım’dan itibaren de uygulamaya alınıyor.” diye konuştu.

“ÜRGÜP GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNDEN KURTULACAK”

Ürgüp’te Cami, Çocuk ve Aile Buluşması yapıldı
Ürgüp’te Cami, Çocuk ve Aile Buluşması yapıldı
İçeriği Görüntüle

Esnafın daha düzenli kaldırımlarla daha fazla ziyaretçi alacağını vurgulayan Bul, şu ifadelere yer verdi: “Hem Ürgüp görüntü kirliliğinden kurtulacak, daha güzel ve ziyaret edilebilir bir çarşımız olacak, hem de daha fazla iş yapılacaktır. Uygulama ilk olarak Atatürk Bulvarı ve Suat Hayri Ürgüplü Caddesi’nde başlayacaktır. Ürgüp güzel olacak, hep birlikte başaracağız.”

580243570 17933129535102292 2404827652646023958 N

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR