Damsa Barajı dip temizliği tamamlandı Damsa Barajı dip temizliği tamamlandı

İl Seçim Kurulu, usule uygun olmayan bazı durumlardan dolayı Ürgüp Belediye Başkanlığı, Ürgüp Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi seçimlerinin iptaline karar verdi.

Kararın üzerine MHP adayı Mustafa Öz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yerel seçimlerde milletimizin iradesini gösterdiği bu önemli süreçte, Ürgüp ilçemizde maalesef bazı hukuk dışı eylemler yaşandı.” dedi.

“DİĞER SİYASİ PARTİLER DE AYNI YOLU İZLERDİ”

Ellerinde bilgi ve belge olduğunu belirten Öz, “Biz elimizdeki bilgi, belge ve görüntüleri sürece zarar vermemek adına Seçim Kurulu hariç hiç kimseyle paylaşmadık ve arkadaşlarımızı da sağduyuya davet ederek gerginliğe yol açılmasını engellemeye çalıştık. Eminim ki ortak fikrimizin Ürgüp olduğu böyle bir süreçte diğer siyasi partideki arkadaşlar da başlarına böyle bir durum gelse aynı yolu izlerlerdi.” diye konuştu.

“ÜRGÜP’ÜN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konunun YSK’ya taşındığını belirten Öz, “Paylaştığımız bilgi, belge ve görüntülerden bir kısım kullanılmış oy pusulalarının ve zarflarının adliye koridorunda adliye yahut oy kullanılan okulların çeşitli yerlerinde sandık başkanı, sandık kurul üyeleri, olmadan oy torbalarının mühürleri kırılarak açıldığının itiraz dilekçesinin ekinde sunulan usb bellekteki video görüntülerinden anlaşıldığı, oy pusulalarının tasniflenerek konulduğu torbaların bekletildiği seçim kurulu odasının kapısının aleni ve kilitsiz bir şekilde açık bırakıldığı tespit edilmiştir. YSK nezdindeki temsilcilerimiz konuyu takip etmiştir ve edecektir. Bu hukuki mücadele sonucunda seçimlerin yenilenmesi kararı alınmıştır. Konu YSK’ya taşınmış olup son karar verilecektir, Partimiz gerekli itirazları yapmış olup hukukun üstünlüğüne inancımız tamdır. Tüm teşkilatlarımızla birlikte Ürgüp’ün geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.”

BUL: “KARARI PARTİMİZ DERHAL YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA TAŞIYACAKTIR”

CHP adayı Bul da sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bul, kararın Yüksek Seçim Kuruluna taşınacağını vurgulayarak şunları söyledi: “Nevşehir İl Seçim Kurulu kararı elimize ulaştı. Ürgüp İlçe Belediye Başkanlığı, Ürgüp İlçe Belediye Meclis üyeliği, İl Genel Meclisi üyeliği seçimlerinin iptali ve yenilenmesine, yeni seçimin 02.06.2024 tarihinde, yapılmasına karar verildiği bildiriliyor. İlçe Seçim Kurulu’nca ilk gece tekrar sayılan ve tutanak altına alınan bir adet sandık bu karara gerekçe gösterilmiş. Kararı partimiz derhal Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyacaktır. YSK’dan da seçimin yenilenmesi kararı çıkar ve seçim yenilenirse de, 2019 yılı İstanbul belediye seçimlerinde tekrarlanan seçimin bir benzerini tüm Ürgüplüler olarak gerçekleştirir ve farkı itiraz edilmeyecek şekilde büyütürüz diye düşünüyorum. Sizlere ve Ürgüp’ün parlak geleceğine inanıyorum.”

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR