İçi dolu kaynağı belli olan projelerle yola çıktığını ve kasabasına hizmet etmek istediğini belirten Göre Kasabası Ak Parti Belediye Başkanlığı için aday adayı olmaya hazırlanan Mehmet Yılmaz, 1963 yılında Göre Kasabasında doğdu.

İlk ve orta öğrenimimi Göre’de tamamlayan Yılmaz, Nevşehir Endüstri Meslek Lisesinden 1980 yılında mezun oldu.

10 Mart 1987 ve 13 Mart 2015 yılları arasında EÜAŞ’a bağlı Afşin Elbistan Linyitleri işletmesinde Maden makineleri işletme posta başı ünvanı ile çalışıp emekli oldu.

Başkan aday adayı Mehmet Yılmaz, ayrıca bu süreler içinde Mersin Mezitli’de yapı kooperatifi yönetim kurulu Başkanlığı ve Maden-iş sendikası işçi temsilciliği gibi görevlerde bulundu.

Emekli olduktan sonra doğup büyüdüğü beldesine hizmet etmek için yola çıkan ve projeler üreterek Göre Kasabasının çehresini değiştirmek isteyen Belediye Başkanı aday adayı Mehmet Yılmaz, Kapadokya Muşkara haber gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada “Elbette uzun süreden bu yana kasabama dair projelerimiz var. Halkımıza hizmeti en üst düzeyde sunabilmek için, belediye bütçesini güçlendirecek realist projeler üretmek gerekiyor. Yani içi dolu kaynağı belli olan projeler. Bir kere kesinlikle yeni bir imar planı genişlemesi ile dışsal sermaye ve yatırımcının önünü açacak projelerimiz var, bunların izahını daha geniş bir platformda izah edebiliriz. Her şeyden önce günümüzde insan odaklı aksaklıklarımız var. İşimize ilk önce gençlerimizden başlayarak, onların sorunlarını istek ve taleplerini ziyadesi ile önemseyeceğiz. Milli ve manevi değerler ekseninde sosyal barışı temin edecek eğitim ve kültürel faaliyetler ile takım ruhu oluşturacak birlikteliği sağlayacak herkesin Göreli olduğundan onur ve gurur duyacağı festival, konferans ve kültürel dinletiler ile bunları sağlayacağız. Yani dedikodu yerine kardeşliği, yardımlaşmayı birlikte iş yapmayı saygı ve sevgi duygusu ile aşacağız. Siyasetin milli ve manevi değerlerine sadık kalarak, toplumun problem ve sorunlarını algılayabilmek sosyal, kültürel, eğitim ve ekonomik alanda projeler hazırlayıp çözüm bulma ve aynı zamanda ikna etme sanatıdır. Diğer bir değiş ile ufka reçete yazma ve tedavi etme yeteneğidir. Rabbimiz nasip ederse kasabamızı her anlamda ihya etmeye hazırız. Oldukça önemli projelerimiz var yeri ve zamanı geldiğinde bunları açıklayacağız. Allah cc kasabamız için bizi kasabamıza, kasabamızı bize hayırlı eylesin. Selam ve dua ile Ak Parti Göre Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olduğumu belirtmek istiyorum” diye konuştu.