Ömer Abdullah: Suriye´de yapılan seçimi tanımıyoruz. Esed düşene kadar savaşacağız.”

Bayırbucak Türkmenleri, Suriye rejimine karşı topraklarını korumak için mücadelelerine devam ediyorlar.

Bayırbucak Türkmenlerinin 5 yıldır Suriye rejimine karşı verdiği mücadeleyi yerinde görüntülemek için Muşkara Gazetesi muhabiri Alpaslan Körükcü, Türkmen Dağı´na gitti. Gazeteci Behcet Alkan´ın daveti ile zaman zaman Nevşehir´e gelen ve ilimizin yakından tanıdığı komutan Ömer Abdullah´tan son gelişmeleri dinleyen Körükcü, mücahitlerle de görüştü.

Bayırbucak Türkmen bölgesinde mücadele eden Sultan Abdulhamid Han Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, Suriye´de yapılan seçimlere yönelik yaptığı açıklamada, “Kendi halkını öldüren teröristin seçimi mi olur? Bu seçimi tanımıyoruz” dedi.

5 yıldır Esed´in kendi halkını öldürdüğünü söyleyen Abdullah, “Suriye´de kimle seçim yapılıyor? Yapılan seçimi tanımıyoruz. Kendi halkını vuran teröristin seçimi mi olur? Beşar Esed düşene kadar savaşımıza devam edeceğiz” dedi.

Bayırbucak Türkmenleri olarak Türkmen Dağı´nda 7 düvele karşı savaştıklarını söyleyen Abdullah, “Esed rejimine, Lübnan Hizbullah´ına, Irak, İran, Afganistan´dan gelen paralı Şii milislerine ve Rusya´ya karşı savaş veriyoruz” diye konuştu.

Ellerinde büyük silahlar olmadığına vurgu yapan Abdullah, “Rusya, uçakla, tankla, topla, akıllı füzelerle, misket bombalarıyla saldırıyor. Bombardımanlar Türkmen Dağı´nda deprem etkisi yaratıyor. Ama biz tüm düşmanlarımıza karşı dimdik durduk ve durmaya davam edeceğiz. Orada ecdat torunları olduğu sürece Bayırbucak düşmeyecek. Bu topraklar bize ecdadımızın bir emaneti. Biz bu toprakları kafirlerden savunacağız. Bayırbucak´ın her karış toprağını şehitlerimizin kanıyla ıslattık. Kanımızın son damlasına kadar bu toprakları savunacağız. Karşımızdaki düşman Esed için savaşıyor, biz İslam dini için savaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Abdullah, şöyle devam etti: “En ağır silahımız roket. Biz Allah´a inanıyoruz. Sırtımızı Allah´a verdik. Bu savaşı bir devlete karşı yapsalardı kazanırlardı. Ama Bayırbucak Allah´ın izniyle yıkılmadı. Çatışmalarda yaralananların tedavi gördüğü hastanelere de sık sık ateş açılıyor. Yamadı hastanesini yerle bir ettiler. Yaralıları sınır bölgesinde kurduğumuz çadırlarda tedavi etmeye çalışıyorduk onu da bugün vurdular. Sivil halkın üzerine ateş ediyorlar.”

Haber:  Alpaslan Körükcü