24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı çerçevesinde Nevşehir Lisesi tarafından program gerçekleştirildi.

Nevşehir’de bugün vefat edenler (2 Mayıs 2024) Nevşehir’de bugün vefat edenler (2 Mayıs 2024)

Programa, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, kurum amirleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

24 Kasım Öğretmenler Günü coşku ile kutlandı (4)

 “MEDENİYET SERÜVENİNİN HER EVRESİNDE ÖĞRETMENİN EMEĞİNİ GÖRÜRÜZ”

Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, insanın gelişim sürecindeki en ağır sorumluluğun anneler ve öğretmenler tarafından üstlenildiğini belirterek, “Bu sorumluluk görev bilincinin en üst düzeyde olmasını ve fedakarlığı beraberinde getirirken, mutlu bir yorgunluk ve huzurlu bir ruh hali olarak tecelli eder. Yine insanlığın medeniyet serüveninin her evresinde gizli veya aşikar olarak öğretmenin emeğini görürüz. Sevgi dolu bir cümlede ayrılığın hüznünde ve vuslatın heyecanında öğretmenin şefkatini hissederiz. Bir çiçeğin dalında daha güzel olduğunu, suların berraklığını, ormanın huzur veren serinliğini öğretmenin duyarlılığı ve sanatkarlığı ile bütünleştirerek idrak ederiz.” diye konuştu.

“ARZUMUZ İNSANLARIN GELECEĞİNİN DAHA HUZURLU OLMASIDIR”

Çocukların en çok öğretmenlerin nazarında masum, gençlerin en çok öğretmenleri nezdinde parlayan bir yıldız gibi olduğunu söyleyen Yazıcı, “Bunun içindir ki duygumuz yoğun, sevgimiz fedakarca, sevincimiz mütevazı ve sevdamız vatanın biricik evlatlarıdır. Yeryüzünü daha da mağmur, insanların geleceğinin daha huzurlu olmasıdır arzumuz. Bu arzumuza ulaşmak için beklediğimiz karşılık ise sevgiyle bakan ve öğretmenim diyen aydınlık yüzlerdir. Bu aydınlık yüzlerin mutluluğu için geleceğe daha umutlu bakarken, barışın ve esenliği, hoşgörü ve kardeşliğin öncüsü, yeryüzünün imar ve insanlığın mutluluğunun başat emektarı ve mümessili olma gayretimiz ivmeli bir şekilde devam edecektir.  Vatanımızın her köşesinde kalplerin imarı için berrak bir pınar gibi sevgisini akıtan, müşfik kanatlarıyla nesli sararak muhafaza eden, rengarenk çiçeklerin mahir bahçıvanı, saygıdeğer tüm meslektaşlarıma saygılarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi kuran Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere, tüm öğretmenlerin gününü kutluyorum.” dedi.

Program, açılış konuşmalarının ardından Nevşehir Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Erdal Karaca’nın kendi kaleme aldığı “24 Kasım” şiirini okuması, öğrencilerin tiyatro gösterisi, şiir dinletisi ve ardından, düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü coşku ile kutlandı (3)

24 Kasım Öğretmenler Günü coşku ile kutlandı (5)

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR