Nevşehir İl Özel idaresi tarafından 2014 yılında başlatılan ve her yıl devam eden kadınlara yönelik mikro kredi imkânından bugüne kadar toplam 407 kadın yararlandı.

2024 yılında mikro kredi imkânından yararlanan kadınların çekleri Nevşehir İl Özel İdaresinde düzenlenen törenle takdim edildi.

Törene Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ve kredi almaya hak kazanan kadınlar katıldı.

Devlet, ücretsiz doğal gaz için 5 milyar 195 milyon liralık ödeme yaptı Devlet, ücretsiz doğal gaz için 5 milyar 195 milyon liralık ödeme yaptı

Vali Fidan, verilen kredilerin amacına ulaştığını söyledi.

Fidan, “Bugün 33 kadına 645 bin liralık mikro kredi dağıtımını gerçekleştirdik. Biliyoruz ve inanıyoruz ki kadınlar, eğitimde, bilimde, sanatta, siyasette, sporda kısacası her alanda topluma önemli katkı sağlıyorlar ve önemli başarılara imza atıyorlar. Bugün verdiğimiz mikro kredi de kadınlarımızın çalışmalarına ilk adım, ilk destek projesi oluyor. Burada görüyoruz ki 2014 yılından bugüne kadar 407 kadın bu kredilerden yararlanmış. Her biri farklı şekillerde ve ürünlerle evlerinde başladıkları işlerini büyüterek bugün birçok kadın işveren durumuna geldi. Bu krediler amacına ulaştı. Biz de istiyoruz ki; kadınlarımız hem aile bütçesine hem de topluma destek sağlasın. Bu sayede kendi ayakları üzerinde durabilsin. Bugün Dünya Kadınlar Günü. Bu vesileyle bir kez daha tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Fidan, çeklerini alan kadınların yaptıkları çalışmaları da yakından inceledi.

33 Kadına 645 Bin Tl'lik Destek Verildi 2

Kaynak: İHA