Milletvekili Açıkgöz, yayımladığı mesajında; “18 Mart 1915, Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Ecdadımızın bin bir zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu var oluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuş; ‘Milli Mücadele'ye de öncülük etmiştir. Çanakkale Zaferi; aziz milletimizin bir ve beraber olarak küllerinden yeniden doğduğu, dirilişinin şanlı destanıdır.

Çanakkale; tarihe yön vermiş kahraman milletimizin diriliş ruhudur, Türk-İslam ordularının yıkılmaz kapısıdır. Çanakkale Zaferi’mizdeki iman, inanç, azim, kararlılık, birlik ve beraberlik içerisinde bizler de diriliş ruhu ile Türkiye Yüzyılı’na hep birlikte yürüyoruz. İstikametimiz de istikbalimiz de aydınlıktır.

Her yönüyle bir maneviyat hazinesi olan bu harp, hem Türk askerinin hem de aziz milletimizin cesaretini ve gücünü hem de doğusundan batısına güneyinden kuzeyine Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde, fedakârlığını ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne sermiş ve yedi düvele şunu öğretmiştir:  “Çanakkale Geçilmez”. Türk milleti, İslam coğrafyalarının ve İslamiyet’in sancaktarı olmuştur.

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde, şehadetleriyle yıllar ötesine ders olmayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm destan kahramanlarımızın aziz hatıralarını tarihe addediyoruz.

Deprem felaketiyle mücadelemizde de Çanakkale ruhuyla bir ve beraber olarak, her türlü imkânını seferber eden kahraman milletimiz; Anadolu’nun her yönüyle vatan olduğunu dünyaya bir kez daha göstermiştir.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 108. yıl dönümünde; ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, kahraman şehitlerimizi rahmet; fedakâr gazilerimizi de minnet ve şükran duygularımızla yâd ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.