14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için sürecin başlamasının ardından siyasi partiler de çalışmaları hızlandırdı. Bu kapsamda AK Parti'de aday adaylığı başvuruları başladı.

Son başvuru 16 Mart Perşembe günü saat 21.00'a kadar yapılabilecek. AK Parti bu seçim döneminde başvuru ücretini 3 kategoride belirledi. Erkek aday adayları 20 bin lira, kadın ve 18-30 yaş arası genç aday adayları 10 bin lira, engelli aday adayları ise 5 bin lira Deprem Yardım Kampanyası'na bağış yapacak.

Aday adaylığı başvuruları, basvuru. akparti.org.tr adresinde bulunan formların, E-BAŞVURU yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılarak yapılabilecek. Milletvekili aday adaylığı başvurusu AK Parti Genel Merkezi'ne veya İl Başkanlıklarına alındı belgesi karşılığında bizzat yapılacak.

14 MAYIS 2023 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ ADAYLIK BAŞVURULARINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR:

1. BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular, 16.03.2023 Perşembe saat 21.00'a kadar devam edecektir.

2. BAŞVURU YERİ

Milletvekili adaylık başvurusu AK PARTİ Genel Merkezi'ne veya İl Başkanlıklarımıza, alındı belgesi karşılığında, bizzat yapılacaktır (Tüzük md.123).

3. BAŞVURU ŞEKLİ

3.1. Adaylık Başvuruları, basvuru.akparti.org.tr adresinde bulunan formların, E-BAŞVURU yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılmak suretiyle adaylık ön başvurusu yapılabilecektir.

3.2. Başvurunun kesinleşmesi için aday adayları, bizzat ilgili teşkilat birimine giderek sistemde doldurdukları formun çıktısını imzalayacaktır. Aksi halde başvurular işleme konulmayacaktır.

3.3. Adaylık başvurusunu basvuru.akparti.org.tr adresinde bulunan E-BAŞVURU yöntemiyle yapamayanlar, ilgili Teşkilat birimine giderek de bizzat başvuru işlemlerini yaptırabileceklerdir.

3.4. Başvuru formları, ilgili Teşkilat Kademesince "Gelen Evrak" kayıt defterine tarih ve sıra numarası verilmek suretiyle kaydedilecek ve aday başvurusunu yapana, başvurunun yapıldığına dair tarih ve sıra numarasını gösterir "Alındı Belgesi" imzalanıp mühürlenerek verilecektir. (EK:1)

4. BAŞVURUYA EKLENECEK BELGELER

4.1. Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (Milletvekili adaylığı için olduğu belirtilerek adliyelerden veya e-Devlet üzerinden),

4.2. Diploma fotokopisi (Başvuru sırasında, Parti yetkilisi tarafından aslı görülmek suretiyle onaylanacaktır.

4.3. Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarasını gösterir şekilde),

4.4. Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (Askerlik şubesinden veya e-Devlet üzerinden alınabilir)

4.5. AFAD'ın; Deprem Yardım Kampanyası hesapları (Nevşehir İl Başkanlığından verilecek.) 11 Mart 2023 tarihi ve sonrasında bağış yapıldığını gösterir banka dekontu (Banka dekontuna aday adayının adı soyadı, T.C. Kimlik numarası ve doğum tarihi yazılacak).