AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, temayül yoklamasının yarın 10.00 – 16.00 saatleri arasında Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezinde gerçekleştirileceğini söyledi.

AK Parti’de milletvekilliği aday adaylığı başvuru sürecinin 22 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da sona erdiğini ve AK Parti Nevşehir milletvekili aday adaylığı için toplamda 45 ismin başvuruda bulunduğunu belirten İl Başkanı Kemikkıran, temayül yoklamasında oyların elektronik ortamda kullanılacağını kaydetti.

Temayül yoklaması sonrası Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulacak alt komisyonlar, milletvekili aday adaylığı başvurularını değerlendirmek üzere çalışmalara başlayacak. Bu komisyonların değerlendirmelerinin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yapacağı üst komisyonda verilecek.

Temayül yoklaması öncesinde AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş. AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran’ı ziyaret etti.