Rektör Aktekin, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS), 28 Nisan 2024 Pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecek. Saat 10:15’de başlayacak olan sınava Nevşehir İl merkezinde 148’i kadın aday ve 212’si de erkek aday olmak üzere toplam 360 aday girecek. 6 bina ve Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 64 salonda gerçekleştireceğimiz sınavda ayrıca 165 personel de görev alacak.

Rektör Aktekin’den İl Genel Meclisi Başkanı Feralan’a ziyaret Rektör Aktekin’den İl Genel Meclisi Başkanı Feralan’a ziyaret

Sınav günü Nüfus Müdürlüklerinin 07.00 ile 10.00 saatleri arasında hizmet vereceğini ve sınava girecek adayların saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacağını hatırlatarak uyarıda da bulunan Rektör Aktekin “28 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak 2024 EKPSS sınavına girecek adaylardan T.C. kimlik kartını kaybeden, T.C. kimlik kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için İl Nüfus Müdürlükleri 28 Nisan 2024 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak. Söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenecek. ‘Geçici Kimlik Belgesi’( dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecek. Bu amaçla nüfus müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın ‘Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir” dedi.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Rektör Aktekin ayrıca sınavda görev alacak tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, Nüfus Müdürlüğü personellerine, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı personellerine de teşekkür etti.

Kaynak: Bülten