Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toplumu gerçek amacına, gerçek mutluluğuna ulaştırmak için iki orduya gerek vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu diğeri ulusun geleceğini yoğuran bilim ordusudur. Bu ordulardan ikisi de gerekli ve kıymetlidir. Ancak bilim ordusu birinci orduya niçin ölüp, niçin öldürüldüğünü öğreten ordudur.” Öğretisini feyz alan Türkiye’nin örnek okulu Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi eğitim kadrosu, öğrencilerini her alanda yetkin bireyler haline getirmek için özveriyle çalışıyor.

Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi, bu kapsamda yer alan sosyal-kültürel etkinliklerden biri olan ve her sınıf düzeyinde yapılan bilgi yarışması düzenledi.

Bilgi yarışmasında 9, 10 ve 11. sınıfları 3‘er öğrenci temsil etti. Öğrencilere Matematik, Edebiyat, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya ve Beden Eğitimi (spor) derslerinden sorular yöneltildi. Yarışmada birinci olan öğrenciler ödüllendirildi.

Okul idarecileri bilgi yarışmasına katılan ve üstün başarı gösteren tüm öğrencileri tebrik edip başarılarının devamını diledi.