Bursluluk sınavı  25 Şubat Cumartesi günü Saat: 10.00’da, Altınyıldız İlköğretim Kurumunda yapılacak.

Dereceye giren öğrenciler Altınyıldız İlköğretim Kurumunda öğrenim görme hakkı kazanacak.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne Ortaöğretime geçiş sınavlarında 62 Türkiye 1.liği elde etti ve okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1’incisi.

Elde ettiği sınav puan ortalamaları ile akademik olarak, sosyo-kültürel alanlardaki başarıları ve  Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Eğitim Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkânları, sosyal yaşam alanlarıyla aklın ve bilimin ışığında Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye devam ediyor.

Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam etmekte. 

Altınyıldız İlköğretim Kurumu giriş sınavı ücretsiz olacak.

Katılmak isteyen öğrenciler online başvurularını https://sinav.altinyildiz.k12.tr/kayit üzerinden yapılarak kontenjanlar dolduktan sonra sınav kayıtları kapatılacak, kayıt yaptırmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

Sınava katılacak olan öğrenciler sınav saatinden 30 dakika önce öğrenci kimliği veya nüfus cüzdanı ile birlikte Altınyıldız İlköğretim Kurumunda hazır bulunmaları gerekmekte.

Sınavlarda 1.dönem sonuna kadar olan kazanımlardan soru sorulacak olup Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce dersleri yer alacak.

Yapılacak bütün sınavlarda 3 yanlış cevap, 1 doğru cevabı götürecek.

Okul idarecileri, Altınyıldız İlköğretim Kurumunda öğrenim görmek isteyen ve sınavlara katılacak olan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Editör: Mehmet Günay