Altınyıldız Kolejinden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale’de büyük imkânsızlıklar içinde verilen bu çetin mücadele, Türk milletinin bağımsızlığı için gerektiğinde neler yapabileceği Altınyıldız öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yapılan sunumlarla gösterildi.

Atalarının tarihin her evresinde yaptığı gibi barışı, adaleti ilke edinmiş, anlayışla, sevecenlikle yaşayan, paylaşmayı bilen Altınyıldız İlköğretim Kurumunun öğrencileri Çanakkale’de destan yazan atalarının önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğilerek ve şükranlarını ilettiler.

Çanakkale Zaferinin 108. yılı kutlama programı Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından istiklal Marşı, oratoryo, video gösterimi ve koro eşliğinde türkülerle sona erdi.

Altınyıldız yönetimi, “Programda emeği geçen Türkçe Öğretmeni Derya Ünal ve 6. sınıf öğretmenlerine, öğrencilerimize ve onlara vatan millet sevgisini aşılayan değerli velilerimize teşekkür eder, bir kez daha bizlere bu eşsiz vatanı emanet eden atalarımıza saygı ve minnetlerimizi sunarız.” dedi.

11-306-61

Editör: Ravza Nur Baydemir