Türkiye’nin örnek okulu, Nevşehir’in çeyrek asırlık çınarı Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi, 8. Sınıflar Okula Kabul ve Bursluluk Sınavı bugün saat 10.00’da yoğun bir katılımla yapıldı.

Nevşehir’deki 8. sınıfların büyük ilgi gösterdiği sınavda öğrenciler derecelerine göre başarı bursu kazanarak 9. sınıflara kayıt yaptırabilecek.

Lise öğrencileri tarafından panel düzenlendi Lise öğrencileri tarafından panel düzenlendi

Konuyla ilgili açıklama yapan Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Özkan Kılınç, “Bursluluk ve LGS sonuçlarına göre 8. sınıf öğrencilerinin liselere kayıt sürecinde en çok tercih ettiği okul Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi olmaktadır. Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan okulumuz, öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkânları, alanında en seçkin eğitim kadrosu ve sosyal yaşam alanlarıyla, aklın ve bilimin ışığında 23 yılda 3000’in üzerinde mezunuyla Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye devam ediyor. Her yıl üniversite sınavlarında Nevşehir ve Türkiye dereceleri elde ederek öğrencilerini Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine yerleştiren Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi 2023 YKS sonuçlarına göre de Türkiye’de ilk 1000’de 8 öğrencisi olan Nevşehir’deki tek okul olmuştur. Bursluluk sınavına yoğun ilgi gösteren velilerimize ve sınava katılan öğrencilerimize, sınav organizasyonunda emek veren idareci, öğretmen ve personelimize teşekkür ederiz.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ