Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri, Türk Zekâ Vakfı tarafından düzenlenen öğrencilerin düşünme, karar verme, problem çözme becerilerini geliştirmek, yardımlaşma ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırma amacıyla Türkiye genelinde faaliyet gösteren devlet okulları ve özel okulların katıldıkları Okullar Arası Zekâ Oyunları şampiyonasında ilk ve ikinci aşamaya geçerek Türkiye finalinde yarıştı.

7.sınıf takımı Eymen Önügören, Ela Duru Aras, Alper Şahin ve 8.sınıf takımı Berkay Nuray, Fuat Altıok, Yiğit Alp Aydın’dan oluşan gruplar şampiyonada mücadele etti.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Ahmet Ünal yaptığı açıklamada, “Düşünme becerilerini geliştirmeyi, çevrelerini daha iyi algılayabilmelerini ve sorunlar karşısında daha nitelikli çözümler üretme yeteneklerini arttırmayı hedefleyen zekâ oyunlarının katkılarıyla, düşünen ve üreten öğrencilerimizle “Bilgi Toplumu” olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Akıl oyunları öğretmenimiz İsmail Işık ve değerli öğrencilerimizi tebrik ederiz.” ifadelerine yer verdi. HABER MERKEZİ

Editör: Ravza Nur Baydemir