NEVÜ’den yapılan açıklamaya göre, Anadolu Mektebi’nin programı kapsamında bir dizi etkinliğe katılmak üzere Nevşehir’de bulunan Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü’yü makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Rektör Aktekin, gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu, 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 19 Araştırma Merkezi ve 23 binin üzerinde öğrencisiyle YÖK tarafından Doğal ve Kültürel Miras alanında ihtisaslaşan üniversite olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında Prof. Dr. Sami Güçlü’ye bilgi verdi.

Konuşmasında, Anadolu Mektebi programının Türkiye çapında çok önemli kültürel işlevler gerçekleştirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Anadolu Mektebi ülkemizin en önemli yazarlarını vatandaşlarımızla buluşturarak bireyin kendini ve kendi değerlerini tanıması noktasında çok önemli bir rol üsteniyor. Kökleri ülkesi, kültürü ve medeniyetine bağlı gençleri, evrensel insani değerlerle buluşturmak açısından öğrencilerin değerli yazarlarımızı, şairlerimizi anlaması, kendilerinin de ileride birer bilim, kültür ve sanat insanı olabilmeleri yönünden bu çok önemli bir kültürel faaliyettir.  Ayrıca Anadolu Mektebi adıyla 3 aylık olarak yayınlanan gençlik dergisinin de işlediği konular, özgün yazılarıyla kültür dünyamıza çok mühim katkıları bulunmaktadır. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü olarak bizler de göreve geldiğimizden bu yana çeşitli vesilelerle öğrencilerimize birbirinden değerli yazarların eserlerini hediye ederek onların kitap okuma kültürlerini geliştirmek adına birçok etkinliği gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu anlamda Anadolu Mektebi’nin faaliyetlerini desteklediğimiz gibi ileride müstakil veya ortak gerçekleştirilecek faaliyetlere de her türlü katkıyı vermeye hazırız.” dedi.

Rektör Aktekin’e misafirperverliği ve sağladıkları bilimsel-kültürel ortamdan dolayı teşekkür eden Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü de yaptığı konuşmada, “Kültür ve medeniyetimizin büyük inanç önderlerinden Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin adını taşıyan ve Türkiye’nin Hacı Bektaş Veli ile ilgili ilk enstitüsüne sahip olan üniversitenizde bulunmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Bireyin kendini tanımasının pek çok yolu bulunmakta,  ancak bireyin kendini, geçmişini, tarihini ve kültürünü tanımasının en önemli yollarından biri büyük yazarların eserlerini okumaktır. Anadolu Mektebi programı ile öğrenciler, erken yaşta okuma disiplini edinirken, kendisini, tarihini, kültürünü tanımakta ve çok önemli iç görü ve bakış açıları kazanmaktadırlar.” şeklinde konuştu.

NEVÜ Rektörlüğü ile Anadolu Mektebi arasındaki mevcut ve yapılacak ortak proje ve çalışmaların ele alındığı ziyarette Rektör Aktekin ve Başkan Güçlü bir süre görüştü.

ANADOLU MEKTEBİ

2012 yılında Prof. Dr. Sami Güçlü’nün Sakarya Üniversitesinde 12 kişilik bir öğrenci grubu ile başlattığı okuma faaliyeti, geriye bıraktığımız 6 yılda 25’i aşkın şehre yayılmıştır.

Mustafa Kutlu, Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov, Necip Fazıl, Nurettin Topçu ve Sezai Karakoç’un seçilmiş eserlerini okuyan okuma grubu öğrencileri, 2016 yılında 7. yazar olarak belirlenen Mehmet Akif üzerine okumalara başlamışlardır. BÜLTEN

3-1804-1325-1062-259

Editör: Yasin Yağımlı