Açıklanan kararlar şöyle:

5302 sayılı Kanunun 42/e maddesi gereği İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün iş ve işlemlerine yönelik hizmet bedellerinin güncellenmesi hususundaki talebin, araştırılmak ve incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine, tanzim edilecek raporun İl Genel Meclisi Başkanlığına sunulmasına. İl Genel Meclisinin 5 Aralık tarihli birleşiminde mevcudun oy birliği ile karar verildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun hazırlandığı şekliyle aynen kabul edilmesine. Derinkuyu İlçesi Suvermez Köyü 173 ada 16 numaralı parselde “7 metrelik ulaşım yolu” amaçlı hazırlanan uygulama imar plan değişikliğinin onaylanmasına. İl Genel Meclisinin 5 Aralık tarihli birleşiminde mevcudun oy birliği ile karar verildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun hazırlandığı şekliyle aynen kabul edilmesine. Mazı Köyü 140 numaralı parselde “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi, Teknik Altyapı Alanı, Tarımsal Nitelikli Alan kullanımının belirlenmesine yönelik hazırlanan nazım ve uygulama imar planlarının, gereği onaylanmasına. İl Genel Meclisinin 6 Aralık tarihli birleşiminde mevcudun oy birliği ile karar verildi.

5302 Sayılı Kanunun 13. maddesi gereği İl Genel Meclis Üyesi Haydar Çiftci tarafından verilen dilekçenin gündeme ilave edilmesine. İl Genel Meclis Üyesi Haydar Çiftci’nin 15.02.2023 tarihinden itibaren 5 gün süreyle gidiş- dönüş ve tüm masraflarının kendisine ait olmak üzere Hollanda ve Fransa ülkelerine görevli olarak gitmesine ve bu süreler içerisinde izinli sayılmasına. İl Genel Meclisinin 6 Aralık tarihli birleşiminde mevcudun oy birliği ile karar verildi.

5302 Sayılı Kanunun 13. maddesi gereği İl Genel Meclis Üyesi Haydar Çiftci tarafından verilen dilekçenin gündeme ilave edilmesine. İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 20. maddesi hükmü gereği, söz konusu komisyonlara yeni üyenin seçilmesi zorunlu hale geldiğinden, yapılan işari oylama neticesinde; İnceleme ve Araştırma Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Alpaslan Kaygısız’ın seçilmesine. İl Genel Meclisinin 6 Aralık tarihli birleşiminde mevcudun oy birliği ile karar verildi.

İnceleme ve Araştırma Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun hazırlandığı şekliyle aynen kabul edilmesine. Söz konusu raporda belirtilen şartlar çerçevesinde ruhsat sahalarının kullanım hakkının TDİOSB’ne verilmesine. Tanzim edilecek protokolde raporda belirtilen hususların dikkate alınmasına Üyeler Haydar Çiftci, Alpaslan Kaygısız ve Soner Erkan Dündar’ın “Komisyonumuza dışardan yönlendirme ve müdahale edilmiştir. Komisyonumuz kurumun hak ve menfaatlerini gözetecek bir sonuca varamamıştır. Yeterli ve adil bir rapor olmamıştır” gerekçeli muhalif oylarına karşın İl Genel Meclisinin 7 Aralık tarihli birleşiminde oy çokluğu ile karar verildi.

5302 Sayılı Kanunun 13. maddesi gereği Hacıbektaş İl Genel Meclis Üyeleri tarafından verilen önerinin gündeme ilave edilmesine. Hacıbektaş İlçesine bağlı Karaovalar –Sadık Köyleri arasında bulunan 3,5 kilometre stabilize yolun İl Özel İdaresi yol ağına alınmasına. İl Genel Meclisinin 7 Aralık tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun hazırlandığı şekliyle aynen kabul edilmesine. Akarca Köyü 113 ada 6 numaralı parselde “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi ve Depolama Alanı” kullanımının belirlenmesine yönelik hazırlanan nazım ve uygulama imar planlarının onaylanmasına. İl Genel Meclisinin 8 Aralık tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi.

5302 Sayılı Kanunun 13. maddesi gereği İl Genel Meclis Üyesi tarafından verilen önerinin gündeme ilave edilmesine. İl Özel İdaresine ait asfalt şantiyesi yanından geçecek olan ve Gülşehir yoluna bağlanan çevre yolunun Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü programına alınarak ivedilikle yapılmasına. İl Genel Meclisinin 8 Aralık tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek hazırlandığı şekliyle aynen kabul edilmesine. 5302 sayılı Kanunun 42/e Maddesi gereğince İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün iş ve işlemlerine yönelik İl Genel Meclisinin 01.02.2022 tarih ve 24 sayılı kararı ile belirlenen hizmet bedellerinin raporda belirtildiği şekilde güncellenmesine. İl Genel Meclisinin 9 Aralık tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi.

İl Özel İdaresi 2022 Mali Yılı Bütçesinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleşecek olan bazı harcama kalemlerine ayrılan ödeneklerin yetmeyeceği, bazı harcama kalemlerine ayrılan ödeneklerin de fazla geleceği anlaşıldığından, fazla gelen ödeneklerin, yetmeyen harcama kalemlerine 5302 sayılı Kanunun 10. maddesinin b bendi gereği aktarma yapılmasına. İl Genel Meclisinin 9 Aralık tarihli birleşimde oy birliği ile karar verildi.

İl Genel Meclisinin 9 Aralık tarihli toplantısında İl Özel İdaresi 2021 yılı Sayıştay Denetim Raporu 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 38. maddesi gereği İl Genel Meclisinin bilgisine sunuldu.