Avanos MEM, Göynük köyünde ikamet eden ve Avanos’ta eğitim gören öğrencilerin "Taşımalı Eğitim" uygulamasından faydalanamadığına dair iddialara bir açıklamaya yaptı.

Avanos MEM’den yapılan açıklama şu şekilde, “Son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Avanos ilçesine bağlı Göynük köyünde ikamet eden ve Avanos’ta eğitim gören öğrencilerin "Taşımalı Eğitim" uygulamasından faydalanamadığı yönündeki iddialara ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Taşımalı Eğitim Uygulaması "Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği" doğrultusunda yürütülmektedir.

İlgili yönetmeliğin "Öğrencisi taşınacak okul ve yerleşim biriminde aranacak şartlar" başlıklı 8. Maddesinde "Toplu taşıma hizmeti bulunmayan yerleşim birimlerinden taşıma yapılması" hükmüne yer verilmiştir.

Yönetmeliğin 4. Maddesi (i) bendi ise; "Toplu taşıma hizmeti: Kamu kurum ve kuruluşları ile bunların verdiği yetkiyle gerçek ve tüzel kişiler tarafından işletilen kara, deniz ve su ulaşım araçları, tünel, raylı sistem dâhil her türlü toplu taşıma sistemleri ile belirli aralıklarla verilen mutat taşıma hizmetini ifade eder." demek suretiyle gerekli iş ve işlemlerin ilgili kurumların veya yetki devri yaptıkları tüzel kişiliğe sahip firmaların eliyle gerçekleşeceğini tanımlamaktadır.

2022-2023 eğitim öğretim yılı öncesinde ise yine yukarıdaki maddeye göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bilgi sorulmuş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı II.Bölge Müdürlüğünün E-75708086-215.02.02-388726 sayılı yazısı ile ilgili köyün toplu taşıma hizmetinin düzenli olarak sağlandığı kurumumuza bildirilmiştir.

Buna istinaden Göynük köyünden Avanos ilçe merkezine eğitime gelen lise düzeyindeki 8 öğrenci için "Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği" hükümleri uygulanamamıştır.”

Editör: Mehmet Günay