Edinilen bilgilere göre, 112 Acil Sağlık ekipleri, Avanos ilçesinde ihbar üzerine bir vakaya müdahale etmek üzere bölgeye sevk edildi. Ambulans olay yerine ulaştığı sırada, henüz bilinmeyen bir nedenle hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı.
Saldırıda ambulansın camları kırılırken, araç içerisinde bulunan bazı tıbbi teçhizatların da zarar gördüğü öğrenildi. Olay sırasında sağlık çalışanlarının büyük korku yaşadığı belirtildi.
İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edilirken, saldırıyla ilgili inceleme başlatıldı. Olayda yaralanan sağlık personeli bulunmazken, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin tespit edilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.
Yetkililer, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, olayın adli sürecinin titizlikle takip edileceğini ifade etti.
Sağlık camiası ve vatandaşlar ise yaşanan saldırıya tepki göstererek, acil sağlık hizmetlerinin güvenli bir şekilde yürütülmesi için caydırıcı önlemler alınması çağrısında bulundu.

Next




