İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından uyuşturucu arzının engellenmesi ve uyuşturucu kullananların rehabilitasyonuna yönelik kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının ve diğer paydaşların işbirliği ile bağımlılığın yaygınlaşmasını önlemek için yapılan çalışmaların devamı niteliğinde, ülke genelinde eş zamanlı olarak toplantı düzenlenmesi planlanmış olup, bu kapsamda Avanos’ta da Kaymakam Olgun Öner’in başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda bağımlılıkla mücadele toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Avanos Cumhuriyet Savcısı Mert Gözübüyük, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, ilgili kurum amirleri ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda metruk bina tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelik çalışmalar gözden geçirilmesi, uyuşturucu kullanımı ve satışı açısından riskli olan park ve rekreasyon alanlarına güvenlik kamera sistemlerinin kurulması ile cadde, sokak, park ve rekreasyon alanlarının yeterince aydınlatılmasına yönelik çalışmalar gözden geçirildi. Yine okul ve çevresinde güvenliğin arttırılması, okul önlerinde ve çevresinde illegal yollardan sigara satışına yönelik çalışmalar ele alındı.

Ayrıca uyuşturucu arzının engellenmesine ilişkin yapılan çalışmalar ve gelinen nokta ile değinilen konulara ilişkin verilerin bir önceki yıl ile kıyaslanarak tedbirlerin gözden geçirilmesi ve 2020 yılında yürütülecek çalışmaların planlanması yapıldı.

Toplantı bağımlılıkla mücadele ilçe koordinasyon kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.