Avanos Kaymakamı Osman Bilici’nin başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, Kaymakam Refiki Ömer Faruk Gökalp ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, ilçedeki mevcut trafik sorunları detaylı şekilde değerlendirilirken, çözüm odaklı öneriler üzerinde duruldu.

Avanos Belediyesi’nden dev yatırım: Yeni tır hizmete girdi!
Avanos Belediyesi’nden dev yatırım: Yeni tır hizmete girdi!
İçeriği Görüntüle

PARK ALANLARI VE TRAFİK AKIŞI İÇİN YENİ DÜZENLEMELER

Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri park alanlarının daha planlı ve verimli kullanılması oldu. İlçede özellikle yoğun bölgelerde yaşanan düzensiz park sorununa dikkat çekilerek, bu alanların yeniden düzenlenmesi ve denetimlerin artırılması gerektiği ifade edildi. Ayrıca trafik işaret ve uyarı levhalarının eksiksiz, işlevsel ve görünür hale getirilmesi için çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Kavşak noktalarında yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla alternatif düzenlemeler de gündeme geldi. Bu kapsamda, bazı noktalarda yeni trafik akış planlarının devreye alınması ve yoğun saatlerde ek tedbirlerin uygulanması planlanıyor.

YAYA VE ARAÇ GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA

Toplantıda, sadece araç trafiği değil, yaya güvenliği de önemli başlıklar arasında yer aldı. İlçe genelinde yaya geçitlerinin daha güvenli hale getirilmesi, sürücülerin kurallara uyumunun artırılması ve denetimlerin sıklaştırılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona eren toplantıda, alınan kararların kısa sürede hayata geçirilmesi için ilgili kurumların koordineli şekilde çalışacağı belirtildi. Yapılması planlanan düzenlemelerle birlikte Avanos’ta trafik akışının daha düzenli, güvenli ve sürdürülebilir hale getirilmesi hedefleniyor.

671771922 18200219830360042 2053846908809393213 N

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR