Öğrencilere başarı üzerine düşüncelerini aktaran Aytekin, "Başarılı olmak için çok çalışmak gerekir. Yaptığı işi çok iyi yapmaya çalışmak, gayret etmek, kendinize bir tutum belirlemektir. İyi yapılan bir iş kişinin kendisine daha çok güven duymasını sağlar. Kendinize güven duyuyor ve düzenli çalışıyorsanız başarılı olursunuz. Bu bakımdan derslerinize iyi çalışacaksınız, çok çalışacaksınız. Başarılı olmak için arı gibi çalışmak lazım. Düşünmek ve konuşmak kolaydır önemli olan o düşünce ve söylenenleri  gerçekleştirmektedir, başarılı hale getirmektir. İyi şeyler de yapmak size zevk verir, sizin sağlık ve mutluluğunuzu artırır. Mutlu olmak, iyi sonuçlara gitmek ancak başarıyla varılabilir." dedi.

Kitap alışkanlığı ve kitap okumak üzerinde de duran Aytekin, “Çok kitap okumalısınız. Kitaplar kişisel gelişimini sağlar. Günde en az otuz kırk sayfa kitap okumalısınız. Öğretmenleriniz sizin seviyenize, yaşınıza ve ilgi alanınıza göre kitap seçiminde rehberlik ederler, yardımcı olurlar." diye konuştu.

Söyleşi sonrası Aytekin, öğrencilere yeni yayınlanan "Macera Peşinde Gizemli Orman" isimli öykü kitabını imzaladı. Aytekin, okul müdürü, idareci, öğretmenler ve öğrencilere teşekkür etti.

Editör: Ravza Nur Baydemir