İl Başkanı Kalkan istifa etti İl Başkanı Kalkan istifa etti

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avanos’ta restorasyon çalışması süren tarihi Taş Köprü önünde halka seslendi.

31 Mart seçimlerinin yaklaştığını belirten Bakan Uraloğlu, “Önümüzde bir seçim süreci var. O seçim sürecinde bir yarış var. Seçim sürecindeki yarışımız inşallah Nevşehir’imize, Avanos’umuza güzel hizmetler yapacak olan bir ekiple beraber biz de güzel hizmetler yapmaya talibiz. İnşallah onları sizlerle beraber yapacağız.” dedi.

Köprünün tarihi hakkında bilgi veren Uraloğlu, “Cennet mekan Sultan Abdulhamid döneminde yapılmış olan 11 ayaklı, 152 metre uzunluğundaki tarihi bir köprü vesilesiyle burada bulunuyoruz. Eskiler bilirler bunun üstü ahşap bir köprüymüş. 1925 yılında olan bir yangında o ahşap kısım yanmış. Ve o dönemde betonarme olarak yapılmış. Biraz kendi aslından uzaklaşmış maalesef. Sonra 1995 yılında köprü belli sebeplerden dolayı yıkılmış ve yeniden bazı ilaveler yapılarak çok orijinaline de uygun olmayan şekilde hayata geçirilmiş.” diye konuştu.

“BU SENE İÇERİSİNDE BİTİRİP HİZMETE AÇACAĞIZ”

Köprünün tadilatı konusunda yetkinin Kültür ve Tabiat Varlıklarında olduğunu aktaran Uraloğlu, şöyle konuştu: “Onlarla da oturduk, konuştuk. Bunu Nevşehir’imize, Avanos’umuza nasıl kazandırırız diye istişare ederek bir proje yaptık. Şimdi bunu 11 adet taş kargir diyoruz, taş ayakları onları da gerekli restorasyonu yapıyoruz. Üzerini de inşallah böyle güzel Avanos’a yakışacak şekilde çelik bir tabliye ile bunu da kurula onaylattık. Tarihi dokusunu mümkün olduğunca muhafaza edecek şekilde inşallah çalışmaları yürütüyoruz. Tabi bu birazcık iğneyle kuyu kazma gibi. İstenen şartlarda yapmamız gerekiyor. Onun için arkadaşlarımız yavaş bir tempoda ama kendi tarihi dokusuna uygun bir tempoda yapım çalışmalarını yürütüyor. Türkler olarak sonuç odaklıyız. Tamam da ne zaman bitecek? Bu sene içerisinde inşallah bitirip hizmete açacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımızın Nevşehir’e verdiği kıymet bellidir. O anlamda buradan yapılması gereken bir şeyi biz esirgemiyoruz, onları da yapmaya devam edeceğiz. Köprümüzü de inşallah tarihi dokusuna uygun bir şekilde bitirerek sizlerin kullanımına açacağız.”

BAKAN URALOĞLU ÜRGÜP’TE AK PARTİ’YE DESTEK İSTEDİ

Daha sonra Ürgüp ilçesine geçen Uraloğlu, seçim ofisini ziyaret etti.

Burada konuşan Uraloğlu, “Ürgüp Belediyemizin yapacağı hizmetler noktasında bizim üzerimize ne düşüyorsa biz de o noktada olacağız. Takım ruhu, ekip ruhu gerçekten kıymetli. Onun için sadece bir seçimi kazanma noktasında değil, gerçekten güçlü bir şekilde kazanma noktasında hepimizin gayreti kıymetlidir. Cumhurbaşkanımıza, AK Partimize buradan ne kadar güçlü destek verirsek o kadar mutlu olacağız.” dedi.

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR