Baklava nasıl yapılır

Şerbetli tatlıların en sevileni, bayram tadı, baklavayı evde hazırladığınız hamur bezelerini kat kat ve incecik açarak hazırlamanız mümkün. Biraz zahmetli kabul, iyi bir ev baklavası hazırlamak için yufkaların gazete kağıdı inceliğinde ve en az 20 adet açılması gerekiyor. Bu nedenle zahmetine katlanıp, en iyi baklavacılarda yapılan, Antep baklavası kadar nefis bir el açması baklava tarifi hazırlıyoruz.

Baklava tarifi

Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan baklavanın nasıl yapıldığı merak konusu. Fıstıklısından cevizlisine çeşitli türleriyle karşımıza çıkan baklava tatlısı tarifleri ev hanımlarının en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Peki baklava nasıl yapılır? Baklava tarifi nasıldır? İşte detaylar...

Hazır baklavalardan ziyade el açması baklava tarifinin yeri hep ayrıdır. İşte tam da bu noktada "Baklava nasıl yapılır?" diye merak edenler, evde baklava yapmak isteyenler için kolay bir baklava tarifimiz var. Evde baklava tarifi yapmak işte aslında bu kadar kolay. Baklava yapımını merak edenler ev yapımı baklava tarifimizi kaçırmasın. El açması baklava nasıl yapılır hadi başlıyoruz biz anlatmaya, şimdiden afiyetler olsun.

Evde Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

· 100 gram oda sıcaklığında tereyağı (7 yemek kaşığı)

· ½ çay bardağı sıvı yağ

·  ½ çay bardağı süt

· 1 adet yumurta

· 2 yemek kaşığı sirke

·  ¼ çay kaşığı tuz

· 2 yemek kaşığı yoğurt

· 1 çay bardağı su

· 4 su bardağı un

Açmak için:

· 1 su bardağı nişasta

Şerbeti için:

· 2,5 su bardağı toz şeker

· 3 su bardağı su

· ¼ adet limonun suyu

İçi için:

· 250 gram toz Antep fıstığı

· 50 gram file Antep fıstığı

 Üzeri ve katları için:

·  250 gram eritilmiş tereyağı (18 yemek kaşığı)

Evde Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamuru Hazırlamak İçin:

1. Derin bir kabın içerisinde tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, sirke, tuz, yoğurt ve suyu birleştirin, güzelce karıştırın.

2. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın, toparlandıktan sonra tezgaha alın ve un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.

3. Hamuru 24 eşit parçaya bölüp beze haline getirin.

4. Tezgâha bol nişasta serpin ve bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın.

5. Açtığınız bezelerin üzerini temiz bir bez ile örterek 40 dakika dinlendirin.  

Hamuru Açma ve Birleştirme Aşaması:

1. Tezgâhı hafifçe nişastalayın. Ardından bezelerin üzerine nişasta serperek birkaç tanesini üst üste koyup tepsinizin genişliğinde açmaya başlayın.

2. Tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yufkaları birbirinden ayırın ve bir tanesini tereyağı ile yağlanmış tepsiye serin.

3. Açtığınız yufkaları alt katman ve üst katman olmak üzere ikiye bölün. İlk katları sermeye başlayın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürün.

4. Ortasına fıstığı serin.

5. Diğer katları da çıktıktan ve aralarına eritilmiş tereyağı sürdükten sonra bir bıçak yardımıyla hafifçe karelere bölün.

6. Üzerine de kalan tereyağını ekledikten sonra 195 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Ardından fırını 180 dereceye indirip 35 dakika daha kontrollü olarak pişirin.

7. Çıkarıp sıcak baklavaya sıcak şerbetini verin. Çektikten sonra üzerine fıstık serpiştirip servis edin.