Ürgüp’e bağlı Başdere köyünde girişimci kadınlar tarafından kurulan Başdere Tafana Kadın Dayanışma Kooperatifi açılış töreni protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Açılış törenine AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Kahraman, Ürgüp İl Genel Meclis Üyeleri Gökhan Bile ve Mevlüt Çakır ile vatandaşlar katıldı.

Kadınlardan çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler alan Milletvekili Açıkgöz; "Ziyaret ettiğimiz köylerimizde bizleri bağırlarına basan, evlerini, sofralarını paylaşan hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Köylerimizde kanalizasyon, içme suyu ve kilitli parke sorunları nerdeyse kalmamış. Köylerimizde düzenli olarak çöpler toplanıyor. Köy konakları ve taziye evleri büyük oranda yapılmış. Bu hizmetlerin gösterilmesi yanında İl Özel İdaremiz girişimci kadınlara yönelik mikro krediler de vermektedir. Bu hizmetlerin yapılmasında büyük gayret gösteren İl Özel İdaremize ve İl Genel Meclisimize teşekkür ediyorum." dedi.