Başkan Güneş’ten Cumhuriyet Bayramı mesajı
Başkan Güneş’ten Cumhuriyet Bayramı mesajı
İçeriği Görüntüle

Üyesi olduğu Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Konseyi 49. Genel Kurul toplantısında katılmak üzere Fransa’nın Strasburg şehrinde bulunan Başkan Arı, konseyin 49. Genel Kurul toplantısında dünya gündemine dair açıklamalar yaptı.

Daha önceki konsey toplantıları ve izleme komitesinde yapmış olduğu konuşmalar Dünya’nın her kesiminden büyük takdir toplayan Arı’nın bu konseyde de ülkemizin çıkar ve menfaatleri çerçevesinde ortak aklı temel alan konuşması konsey üyeleri tarafından büyük alkış aldı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyesi ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Yerel Meclis Asil Üyesi olan Arı, farkındalık oluşturmaya ve Dünya gündemini ilgilendiren konularla ilgili otorite olmaya devam ediyor.

“HEP BİRLİKTE BİR AYAĞA KALKIP ONE MİNUTE DEMELİYİZ”

Dünyanın dört bir yanında telafisi mümkün olmayan acıların çekildiğini belirten Arı, “Örneğin işte Ukrayna’da olduğu gibi bugün konuştuğumuz Ukrayna konusunda olduğu gibi beraberinde bugün konuşmadığımız Gazze’de olduğu gibi. Gerçekten eğer biz burada Ukrayna’lı dostlarımızın yanında olmak istiyorsak sadece onlara hadi yürüyün dememeliyiz. Hadi yürüyün dedikten sonra Sayın Trump’a gidip Ukrayna’ya artık desteği çekmek lazım gibi söylemlerin içerisinde bulunursak sonra Putin’ler ve eli kanlı Netanyahu’lar bundan güç alarak sonra yeniden son günlerde yaptığı gibi saldırmaya devam eder. O yüzden biz sadece konuşmayı değil sadece yürü demeyi değil artık bu eli kanlı canilere karşı, insanlığı katleden çocukları gençleri katleden kadınları katleden, insanları açlıkla imtihan eden bu tür adamlara karşı hep birlikte bir ayağa kalkıp one minute demeliyiz. Bunlara karşı çıkarmış olduğumuz ses bizi hiç kimsenin tarafı değil insanlığın tarafı haline getirir ve insanlığın tarafı yapar.” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Konseyi̇ 2

Kaynak: HABER MERKEZİ