İlk hac kafilesi 9 Mayıs'ta kutsal topraklara gidecek İlk hac kafilesi 9 Mayıs'ta kutsal topraklara gidecek

Başkan Ateş sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, belediye başkanı olarak göreve geldiği günden bu yana Ortahisar kasabasında yaşanan değişimleri gözler önüne serdi.

Ateş, 4,5 yıl önce kasa ve banka toplamında belediye bütçesini sadece 28.777,95 TL ile devraldığını, Ortahisar’ın birçok metruk binası ve keşmekeş bir trafiği bulunan, asbestli paslı borulardan su içilen, 100’ün üzerinde foseptik çukuru olan, kilitli parkeden başka kaldırımı bulunmayan, Kur’an kursu kapalı tutulan, sadece 33 tane konaklama tesisine sahip, Göreme ile bağlantı yolu sürekli kapatılmaya çalışılan, hiçbir sportif alanı bulunmayan, kışın tüm ev ve işyerlerinde kömür yakılan ve köftecinin karşısındaki köy diye tarif edildiğini belirtti.

“İŞ BİLENİN, KILIÇ KUŞANANIN”

Cumhuriyetin 100. yaşında, Türkiye Yüzyılına gelindiğinde birçok değişim yaşandığını söyleyen Başkan Ateş, yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Sokak sağlıklaştırma projemiz ile turizme kazandırdığımız Ortahisar’ın kentsel kimliği, yeni görüntüsü ile Atatürk Parkı, restore edilen kütüphanesi, restore edilen hamamı, 46 kilometre yeni polietilen su boruları, toplam 7,5 kilometre kanalizasyon hattı, dekoratif ve yeraltı kablolu led aydınlatma direkleri, yeni ilkokulu, yeni camisi, yeni otobüs durakları, yeni kaldırım ve BSK kaplama sıcak asfaltları, yeni halı sahası ve spor kompleksi, yeni Kur’an kursu, birçok sosyal hizmeti, yeni işyerleri, 57 adet güvenlik kamerası, yeni Göreme yolu, 8 bin metrekare doğal taşı, 100 bin metrekare kilitli parkesi, 83 tane konaklama tesisi, kazandırdığımız 40 bin metrekare yeni mülkiyeti ve tabii ki doğal gazı ile, ile Avrupa Tarihi Kentler ve Bölgeler Birliği üyesi, Kapadokya’nın merkezi Ortahisar kasabamıza hizmet için, alındıkları tarihteki değerleri 15 milyon TL olan, bugünkü güncel değeri ise 27 milyon TL’yi bulan 13 adet yeni sıfır aracımızı halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu araçlarımızla birlikte göreve geldiğimizde ortalama yaşı 20 olan araç filomuzun yaş ortalaması 7’ye inmiştir. Atalarımızın söylediği gibi, iş bilenin, kılıç kuşananın.”

Yapılan çalışmalarda vatandaşların da emeğinin bulunduğunu aktaran Ateş, “Biz sizlerin bize vermiş olduğu emaneti, yine sizlere ve kasabamıza hizmet için en düzgün, en başarılı şekilde yürütmeye ve yönetmeye devam edeceğiz. Araçlarımız kasabamıza, belediyemize, halkımıza, Ortahisar’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin, kazalardan belalardan esirgesin.” dedi. 

ORTAHİSAR BELEDİYESİ ARAÇLAR

Kaynak: İSMAİL IRMAK