Nevşehir Kadın Derneği ve Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Makbule Atlı, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın sandığa gidecek seçmene sorduğu şu soruları hatırlattı:

“Seçimden önce bedava ev vadedip sonrasında depremzedelerimizi misafir oldukları yerlerden atmaya kalkanlara itibar edilir mi? Ne bürokratik ne de siyasi hayatında ülkeye hiçbir hayrı dokunmayan bir şahıstan bu millete fayda gelir mi?  Meydanlarda 6-8 Ekim olaylarının azmettiricilerini cezaevinden salma sözü verenlerin bölücü örgütle mücadele etmesi beklenebilir mi? Rakiplerini tasfiye etmek için şantaj, tehdit, baskı, kaset kumpası dâhil her yolu meşru görenlerin siyasi ahlakına güvenilir mi? Dün ak dediğine bugün kara diyen, dün söylediğini bugün inkâr eden, adı “çarkçıya” çıkmış birine elbette güvenilmez, evlatlarımızın geleceği emanet edilmez. Milletimiz, 14 Mayıs’ta Meclis çoğunluğunu 323 milletvekiliyle Cumhur İttifakı'na vererek aslında iradesini beyan etti. Cumhurbaşkanlığında da %49,5 oy oranıyla 27 milyonu aşkın vatandaşımız şahsımıza teveccüh gösterdi. İnşallah 28 Mayıs’ı aziz milletimizin irade ve desteğiyle, rekor bir oy alarak tamamlayacağız.”

Erdoğan’ın sözlerine karşılık, “Vatandaş olarak vatan için, millet için son güne kadar durmak yok, yola devam diyelim. Nevşehir olarak cumhurbaşkanımızın oylarını sandıklardan tamamen AK Parti olarak çıkaralım.” diyen Atlı, bu seçimi Türk milletinin bayramı olarak nitelendirdi.

HABER: İSMAİL IRMAK

Editör: Ravza Nur Baydemir