Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş, 22-28 Eylül Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

NTB Başkanı Salaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Asırlar boyunca coşkuyla kutlanan Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almıştır.

İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkeleri esas alınmış ve bu insani değerler toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak da benimsenmiştir.

Bugün ülkemizde uygulamaya devam eden bu değerler, 13. yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından “Ahilerin Vizyonu” olarak uygulanmış ve böylece diğer ülkelere de örnek olunmuştur.

Başkan Arı’dan Ahilik Haftası kutlama mesajı
Başkan Arı’dan Ahilik Haftası kutlama mesajı
İçeriği Görüntüle

Ahilik kültür ve felsefesinde, toplumun refahı ve sosyal sorumluluk, önemli ve öncelikli bir ilke olarak kabul edilmiş ve bu hususta yeterli ve kaliteli mal ve hizmet üretimi teşvik edilmiştir.

Kelime olarak “ahi”, “kardeş, cömert, yiğit” manasına da gelmektedir. Bu anlamda hoşgörünün, dayanışmanın ve ticarette ahlakın sembolü olan “Ahilik haftasını” kutluyor, Nevşehirli tüm esnafımıza, sanatkarımıza helal ve bereketli kazançlar diliyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ