Başkan Savran, Kayseri’deki temasları çerçevesinde ilk olarak Devlet Su İşleri (DSİ) Kayseri Bölge Müdürü Okan Bal ile bir araya geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Erol’un da katıldığı ziyarette, Nevşehir’de yapılması planlanan yaklaşık 850 milyon TL tutarındaki altyapı projeleri masaya yatırıldı.

Yapılan değerlendirmelerde, il merkezinde yapılacak olan 3 yeni su deposu, 30 km ana isale hattı yenilemesi, yeni nesil arsenik arıtma tesisi ve 3 dere yatağı ıslah projeleri görüşüldü.

Başkan Savran’ın bir sonraki durağı ise Karayolları Bölge Müdürlüğü oldu.

Burada da Karayolları Kayseri Bölge Müdürü Ahmet Bülent Büyük ve Bölge Müdür Yardımcıları ile bir toplantı gerçekleştiren Başkan Savran’ın gündeminde, Kuzey-Batı Çevre Yolu ve Nevşehir-Aksaray Karayolu sıcak asfalt çalışması vardı.

Toplantıda; 18 çalışması tamamlanan ve kamulaştırma çalışmalarında son aşamaya gelinen, toplam 19 km uzunluğundaki Kuzey-Batı Çevre Yolu, Nevşehir-Aksaray yolu sıcak asfalt çalışması ve şehir içi trafiğinin rahatlatılması için alınabilecek tedbirler ve alternatif projelere ilişkin de fikir alış verişinde bulundu.

Ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini kaydeden Başkan Savran, “2023 yılı içerisinde şehrimizde birçok önemli altyapı ve üstyapı projesini hayata geçireceğiz.  Altyapı için yapılacak ciddi bir yatırım var. Bu sayede su kaynaklarımız korunarak, güncel rakamlarla yaklaşık 50 milyon TL yıllık enerji tasarruf sağlanacağı öngörülen bu yatırımlarla inşallah uzun yıllar şehrimiz altyapı problemi yaşamayacak Bunun yanında çevre yolu konusunda önemli gelişmeler var. İnşaallah bu konuda da müjdeli haberlerimiz olacak. Nevşehir-Aksaray karayolundaki sıcak asfalt çalışmalarının ise mevsim şartlarının elverişli hale gelmesi ile yeniden başlayacağını duyurmak isterim. Şehrimizin tüm sorunlarına hakimiz ve bu sorunların çözümü için büyük bir gayretle çaba gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın daha güzel ve modern bir kentte yaşaması için canla başla çalışıyoruz.” diye konuştu

Editör: Mehmet Günay