Başkan Savran, takımla ilgilenen hâlihazırda ciddi bir aday ve ekibinin olduğunu söyledi.

1 Aralık'ta yapılacak genel kurulun çoğunluk sağlanamazsa 8 Aralık’ta tekrar edileceğini de hatırlatan Savran, “Nevşehir Belediyespor'un yeni yönetiminin şimdiden çalışmalara başlaması lazım. Halihazırda Bu konuyla yakından ilgilenen ve genel kurulda aday olacağını söyleyen bir ekip var. Üye kayıtlarını tamamladılar.” diye konuştu

Nevşehir Belediyespor bugün Sebat Gençlikspor ile karşılaşacak Nevşehir Belediyespor bugün Sebat Gençlikspor ile karşılaşacak

“BİZ NEVŞEHİRSPORU TERK ETMİŞ DEĞİLİZ”

Başkan Savran, amaçlarının Nevşehir Belediyespor’u sürdürülebilir, kamunun kaynaklarından uzak kendi içinde ekonomik dengeleri olan bir yönetim yapısına kavuşturmak olduğunu belirtti.

Bunu 2,5 yıldır istediklerini ve bunun yeni bir şey olmadığını da aktaran Savran, “Daha önce kimse çıkmadığı için belediye devam etmek zorunda kaldı. Kimse ya ben takip etmedim bilmiyorum Nevşehir Belediyespor'un yönetimi kim olursa olsun sağlıklı bir yönetim kurup bu işi devir alması en büyük temennimiz.  Biz de belediye olarak üzerimize düşeni şu anda yaptığımız gibi yapmaya devam edeceğiz.  Bakın bu sürede biz Nevşehirsporu terk etmiş değiliz. Deplasmana gidilecek biz organize ediyoruz. Bir ihtiyaç oluyor tesiste biz yapıyoruz. Çünkü yapmak durumundayız. Nevşehir Belediyespor tamamen terk edilmiş değil bizim amacımız şu nasıl olsa belediye yapıyor nasıl olsa belediye harcıyor dan kurtarmak Nevşehir Belediyesporu. Çünkü bu yılki maliyetler 30-35 milyon gibi bir şeyden bahsediliyor mümkün değil yani resmi olarak para aktarma imkanınız yok olsa dahi aktarılmaması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

“GEÇMİŞLE HESAPLAŞMAYA GEREK YOK”

Futbolun bir endüstri olduğunu ve bunun kendi içinde dengeleri olduğunu da söyleyen Savran şöyle devam etti,  “Benim şahsi fikrimi söyleyeyim size sadece belediyeler değil hiçbir kamu kurumunun bu şekilde kulüp sahipleri kulübün giderleri ile ilgilenmemesi gerekiyor bence. Biz bunu 2,5 yıldır yapmaya çalışıyoruz. Maliyetleri karşılayamayacağız için artık zorunda kaldık.  Hani deniyor ya şuna satıldı buna satıldı. Hayır ben sezon başında da Nevşehir Belediyespor’u birçok kişiye teklif ettim. Şehir içinde şehir dışına 2,5 yıldır söylüyorum. Kimse yapmadığı için bize kalıyordu. Artık yapılamaz duruma geldiği için dedik ki buyurun, kimse çıkmadı Bursalı biri aldı. İlerletemedi şimdi çıkanlar var. Hazır olun geliyoruz ben de diyorum teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu önemli bir şey ancak keşke sezon başında olsaydı. Yani bir baktığınız zaman kimseyi suçlamıyorum ama madem bu ilişki yapılabilirdi madem işte geliyoruz hazır olun keşke sezon başında olsaydı Geçmişle hesaplaşmaya gerek yok. Önümüze bakmak lazım Uygun zamanda en doğrusunu yapmak lazım. Kim ilgileniyorsa halihazırda takımla ilgilenip genel kurulda da dernek üyeleri ilgilenen kişi tercih edecektir.”

“HİÇ KİMSEYE BİR AYRICALIK TANIMIYORUZ”

Savran sözlerine şunları da ekledi, “Hiç kimseyi istemeyiz o gelmesin dediğimiz yok. Bu takım Nevşehir’in takımı bu takıma sahip çıkacak Bu takımı sağlıklı yönetecek bir yönetimin oluşması en büyük arzumuz. Herkese de açık.”

Kaynak: MEHMET GÜNAY