Atatürk Bulvarı üzerinde seyir hâlindeyken, Nar Caddesi’ne ters yönden giren, akabinde geri geri gelerek yaya kaldırımı üzerinden ilerlemek suretiyle yaya ve genel trafik güvenliğini tehlikeye sokan ve Lale Caddesi’ne yönelen araç ve sürücüsüne ceza yazıldı.
Bu kapsamda sürücüye 46/2-H – aracı ters yönde kullanmaktan 9 bin 267 TL, 47/1-C – Trafik işaret levhalarına uymamaktan 993 TL ve 73/A – saygısızca araç kullanmaktan 993 TL olmak üzere toplamda 11 bin 253 idari para cezası kesildi.
Ayrıca, Karayolları Trafik Kanunu’nun 45. maddesi uyarınca şahsın sürücü belgesine el konulurken, Türk Ceza Kanunu’nun 179. maddesi gereğince “Trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek” suçundan adlî işlem başlatıldı.