Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) kura çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapıldı.

Orhan Saka Konferans Salonu’ndaki kura çekimine TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Volkan Can ile Murat Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın katıldı.

Kurada Nevşehir Belediyespor'un rakibi İzmir Menenmenspor oldu.

Temsilcimizi İzmirde Tur için mücadele edecek.2.Lig Kırmızı grupta mücadele eden Menemenspor'u yenerek 4. Tura çıkmak için mücadele edecek.

TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, 68. Ziraat Türkiye kupasında eleme turunu idrak etmiş bulunduklarını söyledi.

Cizre, Amasya ve Boyabat takımlarında Süper Lig gruplarına kalıp Süper Lig takımları ile eşleşen amatör takımların olduğunu söyleyen Düşmez, “  Bu turda da 4 tane amatör takımın 2024'e gidiyor olmamız çok değerli kulüp takımlarımızın başarısı ortada. UEFA sıralamasında üste çıkmamız bunlar tesadüf tabii ki değil. Başta TFF Başkanı Sayın Mehmet büyükekşeyi ve yönetim kurulu arkadaşlarım büyük mesai veriliyor. Kulüplerle yakın ilişkiler bu noktada ciddi bir ivme kazandırdığını ve kazandıracağını düşünüyoruz. Bu başarılarının devamını da temenni ediyoruz.  Ayrıca Türkiye Kupası'nın amatör takımlar için büyük bir öneme sahip olduğunu belirtiyorsunuz.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Günay