Başkan Süslü Nevruz Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Sevgi, hoşgörü ve bereketin sembolü olan bu bayram ile birlikte dünyada en köklü medeniyetlerin başında gelen Türk Milleti; kültürünü, geleneklerini, millî ve manevî değerlerini en güzel şekilde yansıtan bayramlarını; barışın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın fırsatı olarak görmekte ve bu zaman dilimlerine büyük bir değer atfetmektedir.

Binlerce yıldır baharın gelişi gerek bu coğrafyada gerek Balkanlar’da gerekse bağrından kopup geldiğimiz Orta Asya’da coşkulu kutlamalara sahne oluyor. Yine binlerce yıldır tabiatın dirilişine, uyanışına ve umutlanışına bizler de eşlik ediyoruz.

Nevruz, binlerce yıldır bir bayram havasıyla karşılanmış, her toplum ve toplulukta yeni yeni uygulamalarla tam bir bahar bayramına dönüşerek günümüze kadar ulaşmıştır. Bu kadim geleneği sürdürmek, tabiatın dirilişine şahit olmak; bu vesileyle kardeşliği, dostluğu, dayanışma ve paylaşmayı tesis etmek Nevruz Bayramı’nın anlamını en doğru şekliyle yorumlamak olacaktır.

Nevruz’un topraktaki uyanışla birlikte, kalplerimizde de sevgiyi, muhabbeti, birlikte yaşama iradesini güçlendiren bir gün olmasını temenni ediyorum.

Aynı şekilde, ortak kültür coğrafyamızda ve Türk dünyasındaki akraba halklar arasında Nevruz’u ortak değerlerimiz ve ortak hedeflerimiz etrafında bütünleştiğimiz bir bayram olarak nice senelerde kutlayabilmeyi diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Aziz Milletimiz olmak üzere tüm Uçhisarlı hemşerilerimin, coğrafyamızdaki ve Türk dünyasındaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”