Urgenç, milletin seferberlik anlayışıyla afetzedelerin yarasına merhem olmak için her türlü gayreti ortaya koyduğunu söyledi.

Millet olmanın tasada ve kıvançta bir olmak anlamına geldiğini belirten Urgenç, “Bir kez daha bu necip milletin mensubu olmaktan gurur duydum. Deprem felaketinin ardından 85 milyon vatandaşımız bir oldu.” dedi.

“DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN BERİ ACILARI SİLMEK, İÇİN MÜCADELE ETTİK”

Urgenç, depremin ardından Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu’nun toplanarak, Türkiye Kamu-Sen bünyesinde Deprem Komisyonu oluşturulduğunu hatırlattı.

Urgenç, Türkiye Kamu Sen ülke genelinde yaraları sarmak adına; “Türkiye Tek Yürek Kampanyasına” Türkiye Kamu-Sen olarak 2 milyon 40 bin TL nakdi yardım yapıldı. 10 milyon TL’nin üzerinde ayni yardımın yanı sıra, Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikaların yöneticilerinin maaşlarından da 2 milyon nakdi yardım gerçekleştirildi.  TES ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı diğer sendikalarımızın misafirhaneleri ile öğrenci misafirhanemiz depremzedelere tahsis edildi”  diye konuştu.

“YARDILARIN SÜREKLİ YAPILMASI GEREKİYOR

Deprem bölgesine ve depremzedelere yapılan yardımların süreklilik arz etmesi gerektiğini curgulayan Urgenç, “Böylesi bir felaketten ayağa kalkmanın tek yolu devlet ve millet el ele vererek, başka her türlü meselemizi tali unsur olarak kabul etmek ve seferberlik anlayışıyla hareket etmektir. Tüm vatandaşlarımızın, kişi, kurum ve kuruluşlarımızın sürece böyle yaklaşması lazım. Yardımlaşma refleksi bölgedeki güvenlik, barınma ve geçinme sorunu tamamen ortadan kaldırılana dek devam etmelidir” şeklinde konuştu.

“KAMU HİZMETLERİ KESİNTİYE UĞRAMAMASI GEREKİYOR”

Bölgenin ayağa kalkması için kamu hizmetlerinin kesintiye uğramaması gerektiğini söyleyen Urgenç, öncelikle bölgedeki kamu binalarının durumunun belirlenmesi, hizmet veremeyecek durumdaki kamu binalarının yerine ivedilikle konteyner ve diğer imkânların temin edilmesi gerektiğini söyledi.

Bölgedeki kamu çalışanlarının envanterinin çıkarılmasının ardından da personel ihtiyacının belirlenmesinin, norm kadro ihtiyacının tespit edilmesinin ve buna bağlı olarak personel sayısının artırılmasının önemine dikkat çekti.

“ÖĞRENCİLERE KARŞILIKSIZ KREDİ VERİLMELİ”

Öğrencilerin ekonomik olarak rahatlatılması için karşılıksız yükseköğrenim kredisi verilmesi gerektiğini söyleyen Urgenç,  Şunu da belirtmek isterim ki; bazı depremzedelerimizin çocukları ikinci dönem harçlarını yatıramadıkları için, ders kayıtlarını yaptıramadılar. Bu noktada hükümetin tedbir almasını talep ediyorum. İnsanlarımız; can derdindeyken, çocuğunun üniversite harcının peşinde koşmamalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Günay