Aydın, Bolu, Giresun ve Nevşehir’de eş zamanlı olarak yapılan kız-erkek yarı final müsabakaları Nevşehir’de Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Müsabakalara 7 erkek takım ve 8 kız takım olmak üzere yaklaşık 250 sporcu katılıyor.

Müsabakalarda derece elde eden 2 takım Isparta’da düzenlenecek olan Türkiye finaline katılacak.

IMG_9488

“KAPADOKYA ZİYARETÇİ REKORU KIRDI”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, sporculara Kapadokya’yı gezmeleri için tavsiyede bulundu.

Özdemir, Kapadokya son zamanlarda hem ulusal anlamda hem de uluslararası anlamda oldukça fazla reytingi yükselen, gerçekten görmeniz gereken mutlaka olmazsa olmazlarından bir tanesi olan bir bölge olarak 2022 yılında şu ana kadar cumhuriyet tarihi boyunca gelen misafirlerimizle rekor kırdı.” diye konuştu.

Sporcuların sadece bu yıl da değil, çok öncesinden itibaren büyük emekler vererek, hedefleri doğrultusunda finallere kadar geldiklerini söyleyen Özdemir, “ Buraya katılan takımlarımızdan kimi kendi okulunu ve ilini en iyi şekilde temsil etmek için burada. Kimisi buradan finallere gitmek için burada. Kimisi de finallerde gerçekten Türkiye derecesi yapmak için burada. Buraya gelirken ki hedefleriniz amaçlarınız ne ise buradan ayrılırken de inşallah o hedeflere amaçlara ulaşarak buradan gitmenizi temenni ediyorum. Sporun fair play ruhunu, kardeşlik ruhunu, birleştirici ruhunu unutmamanızı rica ediyorum. Kazanmak için her şey mubahtır demeyeceğiz. Kazanmak için elbette her türlü mücadeleyi sahada olması gerekliliği yapacağız. Ama bunun yanında da sevgiyi, saygıyı, arkadaşlığı ve kardeşliği unutmayacağız.” İfadelerine yer verdi. HABER: MEHMET GÜNAY

IMG_9467

IMG_9434

Editör: Mehmet Günay