AK Parti’nin Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışı ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Nevşehir’e gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, ilk olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada İl Başkanı Ali Kemikkıran ve milletvekili adaylarıyla görüşen Yıldırım, daha sonra SKM açılışına geçti.

SKM açılışında toplanan vatandaşlara hitap eden Yıldırım, SKM açılışının bile diğer partilerinin mitingin daha kalabalık ve coşkulu olduğunu söyledi.

Coşkulu kalabalığı gördüğü için gönlünün rahat olduğunu aktaran Yıldırım, “Nevşehir bu işi bitirmiş.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileten Yıldırım, “Nevşehir'in saygıdeğer güzel insanları, önümüzde on bir gün var. On bir gün sonra sandığa gideceğiz. Sandıkları öyle bir dolduracağız ki bu PKK, Kandil, FETÖ’nün sesi, soluğu kesilecek.” diye konuştu.

“Mayıs'ta tarih yazacak mıyız?” diye soran Yıldırım, “14 Mayıs'a Cumhurbaşkanımızı Nevşehir'den rekor oyla seçmeye var mısınız? 14 Mayıs'ta sadece cumhurbaşkanı seçmiyoruz. 14 Mayıs'ta aynı zamanda Nevşehir’in sesini en gür şekilde Ankara'ya taşıyacak, birbirinden kıymetli milletvekillerimizi de seçiyoruz. Rauf kardeşimiz, Süleyman kardeşimiz ve Emre kardeşimizi, bunların üçünü birden birbirinden ayırmadan Ankara'ya gönderecek miyiz?” şeklinde konuştu.

“YOLLARI BÖLERİZ, TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYİZ”

AK Parti’nin sürekli yenilenen bir parti olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: “AK Parti’de eski yeni yok, AK Parti'de tecrübe var, enerji var. Bilgi var, bilgi. AK Parti öyle bir parti ki senlik, benlik davası olmaz. Yenilik olur. Bayrak değişimi olur. Yücel Menekşe, Mustafa Açıkgöz beş yıl boyunca sizin için çalıştı, gayret etti, sizi en güzel şekilde temsil etti. Ben huzurunuzda onlar için, onlar adına size teşekkür ediyorum. Şimdi sıra yenilerde. Nevşehir'in işleri durmaz. Çünkü Nevşehir'in lideri var. Recep Tayyip Erdoğan. Yine Nevşehir'in son Başbakanı var, Binali Yıldırım'ı var. Sevgili hemşehrilerim sizden isteğim ve talebim bu seçimlerde Nevşehir'den rekor üstüne rekorlar kırmanızı. Değerli kardeşlerim biz 15 seçim yaptık. 15 seçimde de hep Nevşehir bizi açık ara birinci parti yaptı. Ama biz de boş durmadık. Nevşehir yollarını yaptık. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük de hayatları birleştirdik ama bir şeye çok dikkat ettik Nevşehirli kardeşlerim. O da şudur. Dedi ki biz yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz.”

“NEVŞEHİR FETÖ’CÜLERE BÖLÜCÜLERE FIRSAT VERMEZ”

FETÖ'cülerin, bölücülerin sesinin bir daha çıkmamak üzere kökten kesileceğini kaydeden Yıldırım, Şu ifadeleri kullandı:

Ne oldu? Kemal Bey'in adı açıklanır açıklanmaz hemen Kandil'den, Irak'tan, Suriye'den PKK, PYD, YPG, olmadı okyanus ötesinden FETÖ. “Tayyip Erdoğan'ı indireceğiz. Kemal Bey'i getireceğiz.” Niye? Niye söylüyorlar? Bunu biliyor musunuz? Diyorlar ki “Bu İHA'lardan, SİHA'lardan başımızı kaldıramıyoruz. Askeri şehit edemiyoruz. Korucuları şehit edemiyoruz. Polisi şehit edemiyoruz. Kapana kısıldık. İşte Tayyip Erdoğan giderse biz tekrar ülkeye geleceğiz. Güneydoğu'yu böleceğiz. Ortalığı karıştıracağız. Tekrar tekrar terörü bu ülkenin gündemine getireceğiz.” Soruyorum Nevşehir buna fırsat verir mi? Hayır! Bölücülere, FETÖ'cülere, Nevşehir geçit verir mi? Hayır, vermez elbette. O halde ne yapıyoruz? 14 Mayıs’ta sandığa gidiyorsunuz FETÖ'cülerin, bölücülerin sesini, bir daha çıkmamak üzere kökten kesiyorsunuz. Nevşehir her zaman kendine yakışanı yaptı. Bu son 11 günü öyle bir değerlendireceğiz ki bütün hemşehrilerimizle bütün kardeşlerimize, bütün horantalarımıza ulaşacağız. Herkesi sandığa getireceğiz ve bu işi bitireceğiz. Ay yıldızlı al bayrağının altında birlikte yaşayacağız.”

"KUTLU GÜNE AZ KALDI"

Açılışta konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ise, “Kutlu güne az kaldı. Lafı çok uzatmaya gerek yok. Sayın Genel Başkan Vekilimiz ve son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım şehrimizi şereflendirdi. Bu tablo, bu birlik, bu beraberlik sandığa da yansıyacak. Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacak. Nevşehir’den 3 milletvekili adayımız da Ankara’ya gidecek ve meclis çoğunluğu da bizim olacak. “ diye konuştu.

Açılışta ayrıca, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları Süleyman Özgün, Emre Çalışkan ve Mustafa Rauf Yanar da selamlama konuşması yaptı.

Editör: İsmail Irmak