Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Fransa, Macaristan, Litvanya, Portekiz, Slovenya ve İngiltere'den 160 sporcunun katıldığı yarışlar Göreme beldesinde devam etti.

Saat 10.00’da başlayan orta mesafe yarışmasında erkekler elit kategorisini Daniel Marques 54 dakika 2 saniyede, Agoston Fekete 58 dakika 58 saniyede, Ildar Minhev 1 saat 9 dakika 8 saniyede tamamladı.

Kadınlar elit kategorisini ise Hristina Kozareva 1 saat 15 dakika 57 saniyede, Gergana Stoychev 1 saat 37 dakika 41 saniyede, Gülşah Bircan Akpınar 1 saat 38 dakika 47 saniyede tamamladı.

Yarışlar, yarın Avanos’ta "surat " etabıyla devam edecek.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, 11 ülkeden 45 yabancı ve Türkiye’den 115 sporcunun yarışmaya katıldığını söyledi.

Bisikletli oryantiring yarışmasının Türkiye ve dünyada yeni bir yarışma olduğunu ve Türkiye’de geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, Kapadokya bölgesinin bu yarışma için çok güzel, çok zevkli ve çok eğlenceli olduğunu belirtti.

Yabancı sporcuların Kapadokya’yı taş ormanlar diye ifade ettiğini aktaran Çolakoğlu, “Çok güzel bir yarışma parkuru. Bisikletli oryantiring için çok değerli. İlerleyen yıllarda belki daha geniş çaplı organizasyonları ülkemize alabilir, burada yapabiliriz. Daha fazla sayıda katılım olan bir branşımız koşarak oryantiring var. Geçmiş yıllarda yine Kapadokya bölgemizde yapmıştık. Yaklaşık bin 500 sporcunun katıldı organizasyonlar düzenlemiştik. Önümüzdeki yıllarda yine koşarak oryantiring kapsamında Kapadokya bölgemizde yine ulusal ve uluslararası ölçekte organizasyonlar düzenlemeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Kapadokya’nın çok değerli bir bölge olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, “Bölge olarak çok güzel. Bu değerleri ve ülkemizi mutlak surette uluslararası arenada diğer dünya ülkelerine duyurmak amaçlarımız arasında. Aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmasını teşvik etmek, onlara spor ortamı sağlamak adına da çok değerli.” ifadelerini kullandı.

Editör: Alpaslan Körükcü