Bölge Müdürü Ata, Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 2023 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Nevşehir’de yapılan çalışmaları anlattı.

Nevşehir’de 2 adet yatırım projesinin devam ettiğini  belirten Ata, Göreme içme suyu işinin, grup içme suyu, kanalizasyon yağmur suyu işimiz bittiğini ve şu anda belediye tarafından işletilmekte olduğunu söyledi.

2.işlerinin ise Derinkuyu içme suyu olduğunu söyleyen ata, “Burada içme suyu arıtma sisteminizde var, bu işimiz devam ediyor yüzde 54 oranda bir gerçekleşmemiz var. Burada şebeke hatlarına belediyenin ilave talepleri oldu onları değerlendirme aşamasında karar verildikten sonra iş artışı kapsamında yüzde 20 olarak bir bütün halinde tamamlayıp belediyemize devir edeceğiz.  Onun haricinde 16 adet izleme işimiz var bu yatırım programı dışında, bunlar içinde yaklaşık İller Bankası'ndan hem kredi hem hibe ödeneklerinden ayrılan 100 milyonluk yatırım vardı. Bunlarında yaklaşık 50 milyonluk kısmı tamamlandı. Avanos grup atık su arıtma tesisi projesi ile ilgili belediye başkanlarının müracaatı olmuştu. Çavuşin, Uçhisar, Göreme ve Avanos 4 yerin birlikte çözeceğiz. Proje çalışmalarını başlatabilmemiz için protokol hazırlandı. Hem özel idaremizin de Çavuşin'in  köy statüsünde olduğu için oraya katkı sağlaması gerekiyor. Yüzdelik oranları protokol seviyesinde belirledik. Sayın valimizin onayından sonra projesi sürecine geçilecek.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Günay