Çalışkan, yayımladığı mesajında, yaradanın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili'nin aynı zamanda insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıkılan gönülleri, kırılan kalpleri onarmak için de bir fırsat olduğunu ifade etti.

Çalışkan, mesajında; “Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için manevi bir  arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkanı sağlayan gecelerdir. İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan bu gece, Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) ' Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana iltica ediyorum. Senin şanın yücedir' duasıyla Yüce Mevla'ya yakardığı gecedir. Berat Kandili'nin belalar, musibetler, felaketler, her türlü afet, zulüm, isyan, bozgunculuk ve ülkemizin milletiyle birlikte bölünmez bütünlüğünün korunması için bir fırsat olduğu da unutulmamalıdır.

Yaradanın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. İnanıyorum ki, bu özel gece dolayısıyla, tüm vatandaşlarımız vicdani bir muhasebe yapacak, dargınlıkları ve küskünlükleri unutacak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacaktır.

Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimizin Berat Kandilini tebrik ediyor, Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyor, bu anlamlı gecenin afetin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu dönemde, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini temenni ediyor, Yüce Allah'tan bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.'' dedi.