Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında paylaşılan “Karayılanın başını ezeceğiz” ifadelerine tepki gösteren Çalışkan, Kılıçdaroğlu’nun daha önce söylediği, “YPG terör örgütü değildir! Vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.” ifadelerini hatırlattı.

Sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun iki farklı söyleminin görsellerini paylaşan Çalışkan, “Kandil ve Suriye'ye operasyon tezkeresine HDP ile birlikte "Hayır" diyen siz değil miydiniz? "Kandil’deki dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, yoldaşlarımız, Sayın Karayılan, Sayın Bayık… Bu insanlar dağlarda” diyen, Pervin Buldan ile el sıkışanlar siz değil miydiniz? Terörist başı Murat Karayılan'ın "CHP ile aynı düşüncedeyiz" sözüne muhatap olan siz değil miydiniz? HDP ile birlikte tezkereye "Hayır" oyu verince YPG tarafından "Çok mutlu olduk. CHP'yi heyet olarak ağırlamak isteriz" diye davet alanlar siz değil miydiniz?” ifadelerini kullandı.

“Ne oldu şimdi?” diye soru yönelten Çalışkan, “Söyleyeyim, bu halk mevzubahis vatan olduğunda sizi sandığa gömdü ve daha da sert gömmek için 28 Mayıs'ı bekliyor.” dedi.

Editör: Ravza Nur Baydemir