Çat kasabasında düzenlenen törene Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, AK Parti milletvekili adayları Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Rauf Yanar, davetliler ve kasaba halkı katıldı.

Törende konuşan Çat Belediye Başkanı Ertürk, bayrağı devraldığı 2019 yılının nisan ayından beri büyüklü, küçüklü birçok hizmet yaptığını belirterek, yapılan hizmetleri ve belediyeye kazandırılan araçları anlattı.

AK Parti İl Başkanı Kemikkıran ve İl Genel Meclisi üyelerinin yolun yapımı için gayret gösterdiğini aktaran Ertürk, emeği geçenlere teşekkür etti.

“YOLUN YAPILMASINDA EN BÜYÜK GAYRET ALİ KEMİKKIRAN'INDIR”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Duru da Çat kasabasına yolun AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın çabasıyla yapıldığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Çatlı her şeyin en iyisine layıktır diyorduk her zaman. Çatlı yine her şeyin en iyisine layık olacak ve bunun için biz yine milletvekillerimize, il başkanımıza il özel idaremizle elimizden geldiğince çalışmaya gayret edeceğiz. Net bir şekilde şunu söyledim ben zaten. Açıklamasını yaptım. Öncelikle şunu söyleyeyim. Bu işlerin yapılmasında, hizmetlerin hiç kesilmemesinde, vatandaşın hak ettiği şekilde yaşamasını isteyen, en başta bu işi yapılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Halkımız hiçbir hizmetten geri kalmadı. Kalmayacak diyen Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunu açık yüreklilikle ve hiçbir şekilde kimseden çekinmeden söylüyorum. Bunun başka bir şeyi yok ama o süreci de demin anlattım. Bir daha üstünden geçeyim. Bu yolun bu sene yapılmasında sağ olsun il başkanımızın ve Vali Hanım'ın konuşması ve bizim il genel meclisinin de yirmi bir üyesinden on altısının oyuyla bu asfaltımız geçmiştir. Yani bunun iktidarda olan, kimin olduğu bellidir. Kimin yaptığı da bellidir. Sağ olsun bunda en büyük gayret de AK Parti İl Başkanı Sayın Ali Kemikkıran'ındır.”

“BU İŞİN MİMARI AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİMİZDİR”

İl Genel Meclisi Başkanı Dinç de Çat’ın geniş ve sıcak asfalt yoluna kavuştuğunu kaydederek, “İl Başkanımızın gayretiyle, Sayın Valimizin söylemesiyle ve meclisimizin özellikle AK Partili meclis üyelerimizin onayıyla Çat yoluna kavuştuk inşallah. Bütçemizin neredeyse yarısını Çatlı hemşerilerimize harcayacağız bu da sizlere helal olsun. Çat’a ne yapsak yakışır. Göreve geldiğimiz günden bu yana Sayın Belediye Başkanımızın makine olsun, iş makinesi olsun, kamyon olsun bütün taleplerini karşılayıp, malzeme noktasında her zaman destek vermişizdir.  Tekrar yolumuz Çat’ımıza hayırlı, uğurlu olsun. Altını çiziyorum bu işin mimarı AK Partili meclis üyelerimizdir.” diye konuştu.

“YALAN SÖYLEYENLERİN YÜZÜNE ÇARPMASINI BİLİRİZ”

Nevşehir Belediye Başkanı Savran da hizmet anlamında teşhis ve tedaviyi en iyi yapan partinin AK Parti olduğunu söyledi.

AK Parti’nin kadrolarının bu manada birer profesör olduğunu söyleyen Savran, “Bunun örneğini de burada görüyoruz. Özel İdare bütçesinden bahsedilirken diğer kasaba, beldeler hiç endişe etmesin. Bu bütçe artırılır istenen hizmet oralara da gider, kimse tereddüt etmesin. Bizler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız, o söylediğini yapar, biz de söylediğimizi yaparız. O yüzden telaşa mahal yok.  Seçim şurada 3 gün sonra geliyor. Nevşehir halkı ferasetini göstererek yine gerekeni yapacak ve AK Parti’yi 3 vekili ile gümbür gümbür Ankara’ya gönderecek. Yalnız birkaç tane üzücü hadise yaşadık. Çat ile ilgili mesele de onun içerisindeydi. Bizim yapacağız dediğimiz, açıkladığımız projeye, işlere yorum yaparken perde arkasında, kapalı kapılar arkasında veya bizim duymadığımızı düşündükleri yerlerde bir takım insanlar bizleri sahtekarlıkla, yalancılıkla, işte boş vaatle vesaire itham ettiler. Buna muhatap olan vatandaşlarımız da geçmişte söz verilen uzun süredir de bir türlü yapılamayan projeleri düşündükleri için buna biraz inanır gibi olmuşlar. Öncelikle şunu söyleyeyim AK Parti’de görev yapmış, AK Parti’de vekillik yapmış, belediye başkanlığı yapmış, AK Parti teşkilatında bulunan herhangi bir kişinin yalan söyleme ihtimali çok düşüktür. Zaten yalan söyleyenler de AK Parti’de duramıyor, başka yerlerde kendine kapı arıyor onu da biliyorsunuz. Biz dediğimizi yaparız, yapamayacağımız bir şey olursa bunu da söyleriz. Bize açıkladığımız işlerde, projelerde sahtekar deyip de bizzat AK Parti’nin emeği ile AK Parti İl Başkanının, meclis başkanının, meclis üyelerinin, İl Özel İdaresi Genel Sekreterinin, önceki vekillerinin, şu anki vekil adaylarının emeği ile yapılan işe herkesten önce yangından mal kaçırıyormuş gibi sahip çıkmak da ne oluyor diye sormak lazım. İnşallah Allah hepimize akıl, fikir verir. Çünkü bugünler geçer geride söylediklerinizin yüzünüze çarpıldığı günler gelir. Biz yüzümüze çarpılacak bir yalan söylemedik ama söyleyenlerin yüzüne çarpmasını da biliriz. Zamanı geldiğinde de çarpacağız.  Tüm Nevşehir bizim göz bebeğimiz, Nevşehir her şeyin en iyisini hak ediyor.  Sizler için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Ve göreceksiniz bu önümüzdeki dönem güçlü ekip, güçlü Nevşehir’i herkese gösterecek.” ifadelerini kullandı.

“ÇAT HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”

AK Parti İl Başkanı Kemikkıran da “Bizim işimiz laf değil” diyerek, “Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti eser siyaseti. Cumhurbaşkanımız genel başkanımızdan böyle gördük böyle öğrendik.” dedi.

Söz uçar eser kalır diyen Kemikkıran, “Tabi Çat rekorların beldesi. Önceki dönem belediye başkanımız burada genel sekreter olarak bölgemize, şehrimize, ilimize hizmet ediyor. 2018’de rekor bir oy almıştı. İnşallah 14 Mayıs Pazar günü Çat’ımızdan hem saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza, onun yanında Ankara’ya uğurlayacağımız ona yarenlik yapacak, ona yol arkadaşı olacak çok değerli üç tane milletvekili adayımıza da rekor bir oy desteği bekliyorum sizlerden. Çat kendisine yakışanı yapacak, bizler de Çat’a hizmetkar olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

YANAR’DAN ÇAT’A DOĞALGAZ SÖZÜ

Çok kıymetli bir projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden AK Parti milletvekili adayı Yanar ise, şunları kaydetti:

“Biraz önce kıymetli başkanım, il genel meclis genel sekreterim başta olmak üzere bütün konuşmacılar neyin ne olduğunu harfi harfini anlattılar. Yani özetle onlar konuşur dediler. Yaparsa AK Parti yapar dediler. Hizmet kervanı tabii durmayacak. Sevgili başkanım, Çatlı hemşerilerimiz sadece o kesmez. Allah izin verirse inşallah Nevşehir tekrardan üç sıfıra kavuştuktan sonra parlamento dönemi içerisinde Çat’a doğal gazı kavuşturacağız inşallah. Bunu da niye açıkladım? Çünkü yine birileri sahiplenmesin diye. Ne dedik? Herkes konuşur, yaparsa AK Parti yapar. Allah izin verirse çok uzun, çetrefilli yolun pazar günü inşallah sonuna geliyoruz. Yollar yapılır. Doğal gaza ulaşılır. Ama hep söylediğimiz gibi ümmetin umudu, mazlumların umudu Sayın Cumhurbaşkanımız Allah izin verirse o kale komutanlığına seçildikten sonra ellerinde o kadeh şişeleriyle bekleyenlerin heveslerini kursağında bırakmanız lazım. Ne yapmamız lazım? O gün o gece sandıklar patladıktan sonra elimize hani onların üzerinde tepindiği seccadeler var ya onları elimize alıp şükür namazları için camilere, mescitlere koşmamız lazım.”

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I SİZE YEDİRMEYECEĞİZ”

AK Parti milletvekili adayı Çalışkan da, şöyle konuştu:

 “Pazar günü Türkiye’nin en önemli seçimine giriyoruz. Yüz yılın seçimi diyoruz. Çünkü birileri okyanus ötesinden bizlere selam çakıyor. Diyor ki ben 15 Mayıs’ta biletimi aldım dönüyorum diyorlar. Bunlara izin vermeyeceğiz. Apo’nun heykelini dikeceğiz diyenleri seçtirmeyeceğiz. Yerel özerklik getireceğiz deyip Türkiye’yi bölmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. İnşallah biz Nevşehir’den biz Çat’tan bütün Türkiye’ye dünyaya haykırıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ı size yedirmeyeceğiz. Allah’ın izniyle 14 Mayıs gecesinde AK Parti İl Başkanlığı önünde buluşmayı ve 3 milletvekili adayımızı meclise göndererek ve en önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımız ümmetin lideri Müslümanların ve Türkiye’nin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak seçerek 15 Mayıs sabahında Nevşehir’de çalışmak için inşallah yollara düşüp yollara revan olmayı bekliyoruz.”  

“3 MİLLETVEKİLİ İLE ÇAT’A HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti milletvekili adayı Özgün de, şu ifadeleri kullandı: “Çat bize her zaman destek verdi. AK Parti kurulduğu günden beri Çat, hem Cumhurbaşkanımıza hem AK Parti’ye rekor düzeyde oy verdi. İnşallah bu oyların karşılığında da bizler sizlere 3 milletvekili ile hizmet etmeye devam edeceğiz. Şimdi sıcak asfalt çalışmamız başladı, hizmetler burada bitmeyecek. Sizler destek verdiğiniz sürece Çat halkı desteğini esirgemediği sürece biz de hizmet etmeye devam edeceğiz. Balcın ve Organize Sanayi arasındaki yolun çalışması devam ediyor. İnşallah bu 5 yıl içerisinde onu da tamamlayacağız. Siyaset ve hizmet masada olmuyor, sahada oluyor.”

Editör: Ravza Nur Baydemir