CHP’de görevli il yönetimleri, ilçe yönetimleri, il kadın kolları ve il gençlik kolları yönetimleri 3 Nisan’a kadar milletvekili adayı için bir isim belirleyerek, İl Başkanına teslim edecek.

Genelgede merkez yoklamasının, önseçim veya eğilim yoklamasıyla karıştırılmaması gerektiği özellikle belirtildi.

Genelgede listelerin hazırlanmasında, il örgütünün görüşlerinin alınmasından yanı sıra, il kadın kolları, il gençlik kolları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri aday adaylarından birini seçerek CHP İl Başkanına teslim edecek.

Genel merkeze müracaat eden milletvekili aday adayı listeleri üzerinde ilçe örgütleri, kadın kolları ve gençlik kollarının da görüşü alınarak, milletvekili aday listesinde yer alması önerilen aday adaylarının ad ve soyadı bilgilerinin, en geç 3 Nisan Pazartesi gününe kadar, Parti Örgütü, Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya kapalı bir zarf içerisinde teslim edilecek.

NEVŞEHİR’DE KİMLER BAŞVURU YAPTI?

CHP Nevşehir milletvekilliği için Bülent Yumuş, Faruk Sarıaslan, Kamil Gülmez, Mehmet Bilgin, Eda Doğan, Fulya Gülşen Altınsoy, Anıl Yıldızhan, Fahri Ertik, Mehmet Değirmenci, Bülent Öcal, Bülent Arı ve Emre Yıldızhan başvuru yapmıştı.

Editör: Alpaslan Körükcü