Parti binasında düzenlediği basın toplantısında istifasını duyuran Gülmez, “2015 yılından bu yana CHP Nevşehir İl Başkanlığı gibi onurlu bir görevi layıkı ile yerine getirdiğime inanıyorum. Bu görevi yerine getirirken bana destek ve yardımlarını esirgemeyen Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na, genel başkan yardımcılarıma, milletvekillerine, ilçe başkanlarına, belediye başkanlarına, kadın ve gençlik kollarına, partililerimize sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Zor bir dönemde İl Başkanlığı yaptığını aktaran Gülmez, “İktidarın toplum üzerinde yaptığı baskı, muhalefet partilerine daha fazla uygulamıştır. Hele Cumhuriyet Halk Partisine bu baskı daha fazlaydı. Gece Saat: 23.30’da evimizden alınmalar, astığımız pankartların ve dağıttığımız kitapların toplatılması, karakollarda ifadeye çağırılmalar vb. ama mücadele ettik yılmadık. Yasaları çiğnemeden eylemlerde bulunduk. Ancak yılmadık, çalıştık, 40 yıldan sonra partimiz milletvekili çıkardı. 2015 genel seçimlerinde oyumuz 26 bin 814 iken, 2018 seçimlerinde 30 bin 496 ülke genelinde oyumuz yüzde 2,67 azalırken, Nevşehir’de yüzde 1,27 artmıştır. Haziran 2015 oyumuz yüzde 14,93, kasım yüzde 15,18, 2018 haziran seçimlerinde yüzde 16,45.” diye konuştu.

Üye sayısında da önemli başarı elde ettiklerini aktaran Gülmez, Nevşehir’in sorunlarını çeşitli platformlarda sürekli gündeme getirdiklerini söyledi.

Nevşehir, Avanos, Ürgüp ve Derinkuyu’ya yeni binalar aldıklarını aktaran Gülmez, ekonomik bakımdan harcamalara dikkat ettiklerini, şu anda ekonomik bakımdan sıkıntı olmadığını belirtti.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İl Başkanlığından istifa ettiğini duyuran Gülmez, şöyle konuştu: “Bugün büyük bir onur ve şerefle yaptığım il başkanlığından istifa ediyorum. Allah nasip ederse milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunacağım. Nevşehir’imizin bu güzel insanlarına milletvekili olarak hizmet etmek istiyorum. Sorunları biliyorum. Halkımızla birlikte yaşıyoruz.”

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

İl Başkanlığı sürecine dair de bilgi veren Gülmez, İl Yönetim Kurulunun bir seçim yapabileceğini ya da partinin bir atama yapacağını ifade etti.

Milletvekili aday sıralamasının nasıl olacağını da anlatan Gülmez, “CHP biat partisi değildir. CHP demokrasiye inanan bir partidir. Ön seçim de olabilir, temayül yoklaması da olabilir. Seçimlere 6 aylık bir zaman var. Bu 6 aylık süreçte genel merkezimizin nasıl bir yol izleyeceği belli değil. Seçim sürecine girdiğimiz zaman bu netleşir.”

“AMACIMIZ 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK”

Amaçlarının bir milletvekilini korumak olduğunu vurgulayan Gülmez, “İktidar büyük bir yıpranma gösterdi. Amacımız bir milletvekilini koruduğumuz gibi 2 milletvekilini çıkarmak. Bunun için gayret göstereceğiz. İnşallah 2 olur. Anketlerde AK Parti’nin oyu yüzde 30’un altında.” şeklinde konuştu.

Editör: Alpaslan Körükcü