8 Ekim Pazar günü yapılan genel kurulda CHP İl Başkanı seçilen Bülent Yumuş, mazbatasını aldı.

Mazbata töreninden sonra İl Başkanlığına gelen Yumuş, görevi eski başkan Tayfun Ceyhan’dan devraldı.

Görevi teslim eden Ceyhan, “Önemli olan CHP’dir. Daha önceki yıllarda 2007-2011 yıllarında partimizin il başkanlığını yapmış, o günkü Bülent Yumuş’u bugün de burada ağırlıyoruz.  Milletvekili adaylığı sırasında kendisinin de başarılı çalışmalar yaptığını aday olduğu dönemde de gördüm. Parti örgütlerini tanıyan bir il başkanımız oldu.” dedi.

İl Başkanı Yumuş’a ve yönetime başarı dileyen Ceyhan, “Kendisine bu partiyi emanet ediyoruz. Bizlere Nevşehir'de bu bayrağımızı özellikle merkez ilçede daha yükseklere kaldıracağına inanıyorum. Bundan sonraki siyasal çalışmalarda kendisine ve örgütüne başarılar diliyorum.” diye konuştu.

YUMUŞ’TAN ESKİ YÖNETİME TEŞEKKÜR

Tayfun Ceyhan ve yönetimine teşekkür ededen Yumuş ise “CHP’li olmak Nevşehir gibi bir yerde kolay bir iş değil. Kendileri ve yönetimleri özverili bir şekilde ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiler. CHP bugün neredeyse onu daha üst seviyesine taşıyacağız.  CHP bayrağını yerel seçimlerde hemen hemen bütün belediyelere dikmeye çalışacağız. Ve bunu başaracağız. Tekrar söylüyorum Tayfun Ceyhan ve yönetimine teşekkür ediyorum, emeklileri için sağ olsun var olsunlar.” ifadelerini kullandı.

“HERKESE İHTİYACIMIZ VAR”

CHP’de kaybedenin olmadığını vurgulayan Yumuş, “CHP kongreden sonra hiç kaybeden yok herkes kazanandır. Herkes bizim yanımızdadır. Bu partide kırılmış, üzülmüş, yıpranmış, küskün kalmış bir kenarda kim varsa onların hepsini CHP’ye davet ediyorum. Gelin hep beraber çalışalım CHP’yle iktidara yürüyelim. Umutsuzluğu bırakalım. Bir seçim atlattık hayal kırıklığı yaşadık ama biz çalışacağız ve CHP’yi layık olduğu yere getireceğiz. Herkese ihtiyacımız var. Gencinden kadınına bu partiye emek vermiş herkese ihtiyacımız var.” dedi.

“NEVŞEHİR’E HİZMET İÇİN BURADAYIZ”

Nevşehir’e hizmet için burada olduklarını ve tüm herkese kapılarını açık olduğunu aktaran Yumuş, şöyle devam etti: “Nevşehir halkına sesleniyorum. Kapımız sonuna kadar tüm Nevşehir’e açık. Nevşehir'e hizmeti için buradayız. Telefonlarımız benim ve arkadaşlarımın yirmi dört saat açık. Kimin bir sorunu varsa, kimin çoluğunun çocuğunun sorunu varsa, hastası varsa biz elimizden gelen çabayı Nevşehir için göstereceğiz. Nevşehir için herkesle barışık olacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'ni halka açıyoruz.”

Konuşmaların ardından Yumuş, Ceyhan’a plaket takdim etti.

Editör: İsmail Irmak