İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılıp ayrılmayacağı sorusuna yanıt aranırken, yapılan görüşmeler sonucunda Akşener'in de masada kalışının hemen ardından Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayının ismini de kamuoyu ile paylaştı. İki yıldır genel başkanlarının adaylığa en yakışır isim olduğuna dair satır arası ifadelerde bulunan CHP Genel merkezi yöneticileri ve milletvekilleri ile partinin teşkilatları adeta Ankara'ya akın etti. 

Nevşehir İl ve ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili CHP Genel Başkanının adaylığının duyurulduğu Saadet Partisi genel merkezi ve ardından partinin genel merkezinin önünde yoğun bir kalabalık oluşturdu. 

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklandığı programa katılanlar arasında milletvekilliği aday adaylığına kesin gözüyle bakılan önceki dönem İl Başkanı Kamil Gülmez, önceki dönem il başkan yardımcısı Diş Hekimi Mehmet Bilgin, önceki dönem il başkanlarından Bülent Yumuş, önceki dönem Ürgüp ilçe başkanı Fulya Gülşen Altınsoy ve önceki dönem il başkanlarından Mehmet Değirmenci gibi isimlerde yer aldı.

Editör: Mehmet Günay