Nevşehir’e dair projelerinin olduğunu ifade eden Çiçekli, bu projeleri hayata geçirmek ve işlenmemiş bir cevher olan Nevşehir’i marka haline getirmek için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Nevşehir’in turizm başta olmak üzere tarım, ulaşım ve birçok alanda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Çiçekli, bu potansiyelleri hayata geçirmenin zamanı olduğunu ve “Türkiye Yüzyılı” ile birlikte “Nevşehir Yüzyılı” ilan edeceklerini söyledi.

“DAVAMIZ ÇOK İYİ BİLİNMELİ”

AK Parti’nin bir dava hareketi olduğunu vurgulayan Çiçekli, “Ben her platformda AK Parti’yi bir dava olarak, bir dava hareketi olarak adlandırıyorum ve bu davanın çok net ve iyi bir şekilde bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“NEVŞEHİR İŞLENMEMİŞ ALTIN”

Yaptığı istişareler sonrasında aday adayı olmaya karar verdiğini belirten Çiçekli, “Neden bizler bu yola baş koymayalım diye düşündük. Artık bazı şeylerin değişim ve dönüşümünün Nevşehir için gerektiğini düşündük. Her gittiğimiz platformlarda veya yaptığımız toplantılarda benim söylediğim bir cümle var, Nevşehir işlenmemiş altın. Nevşehir gerçek anlamda gerek organize sanayisi ile gerek diğer alanlarda büyüyen bir kitlesi var. Özellikle Acıgöl tarafında bunun için halihazırda yerler var.” diye konuştu.

Tarım; Derinkuyu ve Acıgöl, bağcılık anlamında Ürgüp ve Gülşehir halihazırda sürekli ilerleyen bir döneme sahip ve tarım, ülkemiz için de dünya için de çok önemli bir yere sahip. Bunun yanı sıra yeraltı depolarımız var, patatesi Gülşehir tarafında, limonu Ortahisar tarafında depolayabiliyoruz ve harikulade diyebileceğimiz depolara sahibiz. Turizm derseniz, ciddi anlamda bacasız bir fabrikayız, nereye dokunsanız turizme dair bir şey çıkıyor, nereye dokunsanız tarihe dair bir şeyler çıkıyor. Bunu da aynı zamanda hala işlenmesi gereken, yardımcı olunması gereken bir nokta olarak düşünüyorum. Hem işletmeciler hem yatırımcılar açısından hem de halk açısından bu kadar şeyin konsolide bir şekilde işlendiğinde her şeyin güzel bir noktaya geleceğine inanıyorum. Bu işlenmemiş altını iyi işlerseniz en alttaki insandan en üstteki insana kadar bundan herkes faydalanır, herkes refah seviyesine ulaşır. Eğer Allah nasip ederse, bir adaylık sürecimiz olur ve halkın da tevazusu ile seçilirsek bütün çalışmalarımız Nevşehir’in işlenmesine yönelik olacak.”

“NEVŞEHİR VE ANKARA ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ”

Nevşehir’in sorunlarının çözümü için Ankara ve Nevşehir arasında köprü vazifesi göreceğini kaydeden Çiçekli, şöyle konuştu: “Biz seçilirsek Nevşehir ve Ankara arasında köprü olacağız. Bu köprünün üstünden halkımızla birlikte bütün bürokrasi kanadı ve sorunlar ile beraber geçecek. Biz de bu sorunları yerine getirmeye çalışacağız. Ben aday adaylığına bunun için çıktım. Bunun var olabileceğini gösterebilmek için çıktım.”

“SEÇİLEMESEK DE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Kapadokya’nın önemli bir turizm destinasyonu olduğunun altını çizen Çiçekli, Kapadokya’nın sorunlarını medya ve sektör temsilcileriyle istişare ederek çözeceğiz. Seçilemezsek de bu böyle olacak. Bu sefer de seçilen kişilere, gerekli mercilere sorunların çözümü hakkında sunumlarımızı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Alpaslan Körükcü