Ürgüp Ziraat Odası, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Ulusal Süt Konseyi tarafından önerilen çiğ inek sütü fiyatına tepki gösterdi.

Devlet, ücretsiz doğal gaz için 5 milyar 195 milyon liralık ödeme yaptı Devlet, ücretsiz doğal gaz için 5 milyar 195 milyon liralık ödeme yaptı

Odanın paylaşımında çiğ inek sütü fiyatının yüzde 8,51 artırılarak 13 lira 50 kuruştan 14 lira 65 kuruşa yükseltilmesi yetersiz bulunarak, “Ulusal Süt Konseyi yine şaşırtmadı!” denildi.

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar ile çiğ inek sütü fiyatı şu şekilde açıklandı: “1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 14 lira 65 kuruş olarak belirlenmiştir. Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir.

Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 22 Kuruş fark uygulanacaktır. Bundan sonraki süreçte, çiğ süt tavsiye fiyatı maliyetler çerçevesinde yeniden değerlendirilerek piyasa koşullarına göre güncellenebilecektir."

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR